Демографският проблем, огромният процент работещи бедни, усещането за липса на

...
Демографският проблем, огромният процент работещи бедни, усещането за липса на
Коментари Харесай

Известен наш психолог: Децата бяха оставени вкъщи като зверчета в клетка

Демографският проблем, големият % работещи небогати, чувството за липса на вероятност са измежду най-големите обществени проблеми в България. Това разяснява психологът Христо Монов.

По думите му, българинът се усеща прецакан, злобен и ядосан. Заради Covid-19 над 60 % от сънародниците ни са на ръба на психологичното оцеляване, като това се вижда в ескалиращото принуждение през последните дни и месеци, счита психологът. Децата претворяват в всекидневието си това, което гледат у дома и в медиите, а подредбата на акцентите в нашите медии е такава, че " гадостите " са изведени преди всичко, разяснява още Монов.

Първото, което би трябвало да създадат новите ръководещи, е да не стопират децата от учебно заведение - можем да минем с празни заведения за хранене, само че последствията за бъдещето на страната ще бъдат ужасни, в случай че децата бъдат оставени още време у дома - ще загубим едно потомство, счита психологът.

Децата бяха оставени у дома като зверчета в клетка, а нищо не може да размени образованието им в учебно заведение, тъй като " учебното заведение не е единствено академичното, само че и социализация, другарство с връстници и учители, съблюдаване на правила, вземане предвид с правила - никой няма да ти даде да ядеш в час, а у дома стоиш пред компютъра и набиваш ", съобщи Монов. Той напомни, че съгласно американски проучвания, с 30 % е повишен броят на децата с наднормено тегло за годините на онлайн образование, а у нас още преди пандемията над 40 % от децата са били с наднормено тегло и влошени индикатори на физическа правоспособност.

Забранихме зарята за Нова година и стана като Бейрут през 1982 година, това е компенсаторика, която би трябвало да е ясна, сподели Монов и добави, че тези, които ни ръководят, би трябвало да знаят, че ръководят българи, които са европейци, само че са българи, а не германци, шведи и така нататък, сподели още експертът пред Българска телеграфна агенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР