Демографията, глупаци! Докато се боричкате за постове и пари скоро

...
Демографията, глупаци! Докато се боричкате за постове и пари скоро
Коментари Харесай

Каракачанов: ВМРО настоява за 500 лв. месечно детски надбавки, 10 хил. лв. за новородено за работещи и учещи родители

Демографията, простаци! Докато се боричкате за постове и пари скоро няма да има кого да „ управлявате “!

Това написа в страницата си във Фейсбук председателят на Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността по отношение на тревожните данни за демографската злополука, пред която е изправена България. Той направи и остра рецензия към водената в последните три години политика, която освен разедини обществото, само че и с бездействието си способства за понижаване на популацията, обезлюдяването на доста обитаеми места и засилената миграция на младежите, които не намират вероятност за развиване в страната.

Политическата прослойка се замеря със кавги, колажи, карикатури и мръсотия. В тази безумна акция никой не разбра какво оферират. В същото време данните от Евростат са злокобни за България. За 20 години - сред 2003 година и 2023 година България е изгубила 1,4 млн. души. Населението е намаляло със 17% за този интервал - по този индикатор пред нас е единствено Латвия.

Каракачанов акцентира, че стопанската система се задъхва поради липса на работна ръка, оттова и осигурителната система, тъй като няма кой да работи, да заплаща осигуровки, с цел да се заплащат пенсиите.

Влезли сме в демографска серпантина, само че не нагоре, а надолу. Затова и от ВМРO говорим за демографска злополука. Нужни са крути държавни мерки за излизане от тази мъртва хватка, категоричен е още ръководителят на.

Затова предлага пакет от ограничения:

- 500 лева месечни детски надбавки за всяко дете за работещи родители;

- 10 000 лв. еднократна държавна помощ при раждане на дете за работещи и учещи родители;

- нисколихвени ипотечни заеми за млади работещи фамилии с гратисен интервал сред 5-10 година за закупуване на първо жилище;

- втора година майчинство - най-малко две минимални работни заплати.

Това са единствено част от ограниченията по модела на Унгария и Орбан, които ще вкара в идващото Народно заседание, заявява още Каракачанов

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР