Демографът и български писател доцент Георги Бърдаров коментира как може

...
Демографът и български писател доцент Георги Бърдаров коментира как може
Коментари Харесай

Бърдаров : 2050 г. ни чака демографски апокалипсис

Демографът и български публицист доцент Георги Бърдаров разяснява по какъв начин може да се промени удобно демографският образ на страната ни в студиото на NOVA.

„ Със сигурност този въпрос има два аспекта. Единият е чисто демографски аспект, другият е чисто персоналният аспект на дамите, които взимат това решение. Чисто демографският аспект е, че по никакъв метод възбраната или разрешаването на абортите не може да повлияе на демографската обстановка ”, уточни доцентът на въпроса дали вписването на абортите в Конституцията на Франция би имало отражение върху раждаемостта.

" Вече персоналният аспект естествено, моето мнение е, че всеки един човек, би трябвало самичък да дефинира своя живот и това, което би трябвало да прави с него ", добави Бърдаров.

По думите му раждамостта в България е ниска, само че това не е проблем, тъй като тя е ниска в целия развъртян свят. Въпреки това, Бърдаров счита, че всичко което страната може да направи, с цел да подтиква раждаемостта - би трябвало да го направи. 

" Всяко едно родено бебе в България е бонус за България, с изключение на персоналния бонус за фамилията, в което е родено, тъй че всичко, което може да направи страната за демографската рецесия, би трябвало да се направи. Много пъти съм казвал и отново ще го кажа - това, което създадем или не създадем през днешния ден, ще даде резултат след 5, 10, 15 или 20 години. Ако ние през днешния ден не предприемем дейните демографски ограничения, към 2050 година демографската картина на България ще бъде апокалиптична ", добави доцент Бърдаров..

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР