Демаршът на Москва срещу световния хегемон в лицето на САЩ

...
Демаршът на Москва срещу световния хегемон в лицето на САЩ
Коментари Харесай

На Запад измислиха наказание за Русия: Демаршът срещу Хегемона трябва да струва скъпо

Демаршът на Москва против международния хегемон в лицето на Съединени американски щати ще коства скъпо, в случай че руснаците не завоюват спора. Западът към този момент измисли сурово наказване за Русия и сладките речи на Антъни Блинкен не трябва да будят комплициране.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че Русия и съветският народ не са врагове на Съединените щати. Освен това Вашингтон, съгласно него, сякаш е заинтригуван страната ни да бъде могъща, мощна, просперираща, заяви в емисията на „ Цариград.Главното. “ икономическият наблюдаващ на телевизионния канал Юрий Пронко.

Но в това време ръководителят на Държавния департамент незабавно добави, че Съединените щати имат намерение да основат на територията на Украйна една от най-мощните и съвременни армии. Най-малкото те ще оказват помощ по всевъзможен метод в това.

В тази връзка водещият на „ Първи съветски “ изрази мнение, че ориста на Незалежная значително ще се дефинира от резултатите от президентските избори в Съединени американски щати, които ще се проведат следващата година. Ако демократите се провалят, всестранната поддръжка за режима в Киев може да завърши.

Кирил Коктиш, лекар на политическите науки, професор в катедрата по политическа доктрина в МГИМО, и Тимур Шафир, политолог и секретар на Съюза на публицистите на Русия, оцениха спорните изказвания на Блинкен и вероятностите за по-нататъшно развиване на спора в Украйна в ефира на програмата.

Какво се крие зад красивите думи

Първият от специалистите е сигурен, че американският държавен секретар просто се пробва да хвърля прахуляк в очите. Очевидно Америка не се нуждае от мощна Русия, защото това определение допуска мощен суверенитет и фокус върху националните ползи.

Според него враговете желаят да реализират промяна на властта и разпадането на страната ни на доста обособени страни, с цел да отслабят в противен случай Москва. Това ще обезпечи на Брюксел и Вашингтон доста обилни политически и стопански преференции.

" Подобен резултат ще удостовери силата на американската надмощие, господството на Съединени американски щати на интернационалната сцена ", счита той.

" Тоест ще се окаже, че Русия е провокирала Щатите, изгубила е и по-късно ще бъде осъдена и чинно ще заеме мястото, което Вашингтон ще й отреди. Това е главната фантазия на Запада ", акцентира политологът.

Той съобщи, че единствено послушна Москва ще устройва Европа и Съединени американски щати. Марионетният режим у нас ще им отвори доста стопански благоприятни условия.

" В материално отношение всички съветски естествени запаси са застрашени. Това е най-малко ", споделя той.

" Враговете се нуждаят от следена Русия, която ще трансферира своите енергоносители и други първични материали съвсем гратис ", изясни събеседникът на " Цариград ".

Байдън ще бъде влачен до последно

Междувременно Тимур Шафир изрази убеденост, че резултатът от президентската конкуренция в Съединени американски щати в действителност може да бъде решителен за по-нататъшното развиване на събитията в Украйна.

Въпреки това към този момент е доста мъчно да се направи прогноза по какъв начин ще протекат изборите, какъв ще е резултатът. Това, което е ясно е, че е прекомерно рано да се каже, че 45-ият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е бил изхвърлен от играта посредством наказателно гонене.

" Това ще бъдат едни от най-значимите избори в американската история. Не единствено за Щатите, само че и за забележителна част от други страни ", споделя той.

" Как [настоящият президент на Съединени американски щати Джо] Байдън ще бъде измъкнат, без значение дали като плюшено животно или като мъртвец, има разнообразни сюжети ", продължи Шафир.

" До такова развиване в това число, на сюжета, когато за известно време вицепрезидентът ще бъде заставен да работи като президент. Ще бъде доста предизвикателна и забавна акция ", споделя специалистът.

Възможен консенсус в Съединени американски щати

Междувременно Коктиш не изключи, че републиканците и демократите могат да сключат негласна договорка. Ако това се случи, тогава няма да има нарушение на формалната позиция на Вашингтон нито по Украйна, нито по други интернационалните въпроси.

Защото неоконсерваторите, които стават все по-влиятелни в Републиканската партия, са безусловно добре с „ груповия Байдън “. В последна сметка притежателят на Белия дом не схваща какво се случва.

" Тоест, наподобява, че има президентска власт, само че в това време можете да вършиме съвсем всичко и да не носите никаква отговорност ", счита специалистът.

" Перспективата е извънредно примамлива. Значителна част от американския истаблишмънт и " дълбоката страна " употребяват това доста, доста интензивно ", заключи политологът.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР