Делян Пеевски за отсъствието на Румен Радев на клетвата в

...
Делян Пеевски за отсъствието на Румен Радев на клетвата в
Коментари Харесай

Делян Пеевски за отсъствието на Радев на клетвата в КС: Без значение, той е просто гост

Делян Пеевски за отсъствието на Румен Радев на клетвата в Конституционен съд: Без значение.

„ Без значение. Той е просто един посетител “ – по този начин водачът на групата на Движение за права и свободи в Народното събрание Делян Пеевски

разяснява решението на президента Румен Радев да не участва на клетвата на новите
конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков.
Попитан дали решението да не отиде е персонално на президента той сподели:

„ Не. На госпожа Нинова е. Както сама тя споделя по какъв начин го е завела в президентството.

Това са разкази,

които споделя по коридорите – по какъв начин го е взела с мръсни кубинки и го е закарала този,
да не споделям какъв, направила го е президент,
за което съжалява, тъй като това е наказване за България “.

На въпрос за какво мандатът на новите съдии е девет вместо седем години той отговори сбито: „ Нашите адвокати по този начин считат, че е вярно, по този начин написа в конституцията “.

Президентът Румен Радев нападна в Конституционния съд избора на двамата нови съдии.

Същото направи и опозицията в Народното събрание – „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и „ ИТН “. Становище срещу избора на Атанасова и Белазелков показаха и от Висшия адвокатски съвет. „ Адвокатите са за това – да пазят клиентите си. Аз се сюрпризирам, че те изобщо се изричат по тази тематика. Все едно ние да се изричаме дали те да си вземат някой клиент “, уточни той и добави: „ Да си пазят клиентите. Според мен би трябвало да има ясно разделяне кой с какво се занимава с тази тематика. Ако юристите имат предпочитание да си изкажат мнението в Народното събрание, да се кандидатират, да станат депутати, да могат да гласоподават, да се изричат и да си споделят мнението в тази постройка “.

Относно проблема „ Чаталджа “ той изясни: „ Нищо не ме тормози. Виждам, че сега министър Василев е жертва на офанзива от съмнителни уеб сайтове на лица, които записваха посолства, и по-късно на сътрудници, които ги тиражират и въртят, медии, благосъстоятелност на олигарси “. На въпрос кой стои зад тази офанзива Пеевски отговори: „ Според мен тези олигарси, които имат медии в България. То остана един “.
Пеевски още веднъж изясни, че ще зададе запитване до прокуратурата за това до каква степен са стигнали следствията, свързани с президента. „ Ще създадем запитване да проверим на какъв стадий са и дали са скрити, покрити или заровени някъде. Аз нищо не знам, просто ще попитаме – въпросите са обществени “, сподели той.
„ Антикорупционният фонд съгласно мен, в случай че в действителност ще работи, за какво толкоз години не свърши нещо и не разпита тези касиери? “, попита депутатът. Преди дни от там желаеха той да бъде разпитан по отношение на изказванията му, че „ президентството е тъмна институция с доста кеш “.

„ В мига, в който съм го видял, почнах да приказвам “, отговори той на въпрос по кое време е схванал това за президентската институция.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР