Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид от ДПС официално

...
Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид от ДПС официално
Коментари Харесай

Пеевски внесе законопроекта, с който ще спира разграбването на КТБ

Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид от Движение за права и свободи публично внесоха в Народното събрание законопроекта за изменение и допълнение на Закона за банковата неплатежоспособност, който бе разгласен предходната седмица от Цонев. Според вносителите му, законопроектът има за цел да спре разграбването на КТБ и да възвърне изгубените средства. 

Без да бъде неочакван факт, Делян Пеевски през днешния ден не беше в Народното събрание, с цел да изясни претекстовете си. Цонев и Хамид повдигнаха леко завесата и дадоха детайлности, а по отношение на неналичието на медийния издател и народен представител споделиха:

" Пеевски ще избере друга форма на изява, това е нашата ", отговори сбито зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи.

" Ако този законопроект бъде признат, той ще се яви ефикасен юридически инструмент в ръцете на синдиците да възстановят разграбеното от КТБ, тъй като към този миг те нямат тази опция ", сподели Цонев. 

До този миг от Движение за права и свободи не са разговаряли с други парламентарни групи за поддръжка, като по отношение на политическата поддръжка към законопроекта Цонев сподели:

" Гледайте деликатно кой приказва против този закон. "

Според зам.-председателя на ПГ на Движение за права и свободи тези, които застанат против законопроекта на Пеевски, са точно хората, разграбили КТБ.

В Народното събрание пред публицисти Цветан Цветанов от ГЕРБ разяснява, че от парламентарната група не са осведомени към момента с документа и коментар по тематиката нямаше. 

Законопроектът на Пеевски, Цонев и Хамид е изработен по обществените разбори на " Аликс партнърс ", синдиците и квесторите на КТБ. 

" На база тези разбори, ние сме създали изводите, че основа на процеса на плячкосване е методът, по който е функционирала Корпоративна комерсиална банка ", сподели Цонев в Народното събрание. 

Законът на Пеевски планува и урежда дейности на краткотрайни и непрекъснати синдици, както и недействителността на покупко-продажбите, осъществени от трети лица.

Според импортирания законопроект в Закона за кредитните институции се основава нова алинея, която споделя, че квесторите няма да имат право да заличават учредени от длъжници обезпечения.

Целия законопроект може да видите на страницата на Народното събрание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР