Делян Пеевски се яви на разпит в ДАНС. Както е

...
Делян Пеевски се яви на разпит в ДАНС. Както е
Коментари Харесай

Отлабналият до неузнаваемост Пеевски плаши журналистите след разпита в ДАНС

Делян Пеевски се яви на разпит в ДАНС. Както е известно някогашният народен представител е в чужбина в няколко години. Изглежда през това време се е подложил на диета или намеса за понижаване на килограмите, очевидно е, че се е стопил и няма нищо общо с тогавашния си тип.

Той беше привикан в постройката на Държавната организация " Национална сигурност ", с цел да бъде разпит ан поради досиетата " Пандора ". В тях името му излезе като български политик, притежаващ три офшорни сдружения.

В декларациите му през годините той не ги е споменавал, а в изявлениоето му след разкритията твърди, че те са били дъщерни на заявена от него компания, без да прецизира коя. Пеевски призна, че е обвързван с три офшорни компании, само че съобщи, че те в никакъв случай не са правили активност или покупко-продажби.

Пеевски се появи без защита, като в първия миг присъстващите публицисти не го разпознаха. Той е очевидно измършавял, с маска, носеше директория и дезинфектант. За идването му нямаше предварителна обществена информация, като в постройката на бул. " Черни връх ", където той се яви, се обитават и офиси на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество, ръководена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров. И ДАНС , и антикорупционната комисия се задействаха по проблема с досиетата " Пандора ", като комисията на Цацаров разгласи, че ще проучва декларациите на Пеевски от 2013 година насам.

Той остана вътре близо час, като на излизане още веднъж отхвърли да отговори на журналистически въпроси, само че сподели, че публицистите ще имат опция да го питат, без да дава повече детайлности.

На влизане в организацията той отхвърли да дава отговор на журналистически въпроси, свързани с досиетата " Пандора " с претекст, че всичко е обяснил в изказването си от през вчерашния ден - 5 октомври.

" Не се бутайте, има пандемия ", по този метод се опита се да дистанцира от себе си струпалите се публицисти.

На въпрос дали е плащал за тероризъм той отговори, че не е плащал за нищо.

" Защо се бутаме, успокойте се, всички тематики съм ги обяснил. Какво повече да изяснявам? ", разяснява Пеевски.

Вчера Пеевски пусна публично изказване, в което съобщи изрично, че всичко, което има е оповестено и заявено.

" Излишно е това, през вчерашния ден каквото имах да кажа, по тематиката, го споделих ", съобщи Пеевски. На няколко пъти, вместо да отговори, той съобщи: " Много поздрави на господин Прокопиев " (бел. ред. - съиздателят на " Дневник " и " Капитал " ). И през вчерашния ден в изказването, пратено до избрани медии, някогашният народен представител от Движение за права и свободи, съобщи, че данните от досиетата " Пандора " са мероприятие на наричания от него " кръг Капитал ".

След като попита за какво би трябвало публицистите да се бутат, а те отвърнаха, че той не се появява постоянно в общественото пространство, Пеевски , към този момент минал след инспекцията и зад оградата на ДАНС , съобщи: " Спокойно, ще се появявам в общественото пространство и занапред ще стават ясни нещата за доста хора. Призован съм, отзовал съм се незабавно ", съобщи още Пеевски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР