Делян Пеевски получи вот на доверие от българските граждани. Остава

...
Делян Пеевски получи вот на доверие от българските граждани. Остава
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Пеевски получи вот на доверие от българските граждани. Остава на първия ред |

Делян Пеевски получи избор на доверие от българските жители. Остава на първия ред в Народното събрание.

Това съобщи Йордан Цонев (ДПС) пред, запитан глобения от Съединени американски щати по закона " Магнитски " народен представител ли ще пази Движение за права и свободи, или ще избра да излезе от интернационална изолираност.

" Сериозно ме учудвате. Каква интернационална изолираност? В Европейски Съюз ние сме партията, която има най-вече самопризнание и постове. (...) Нямаме изолираност.

Не, въпросът " Пеевски " не е тежест за партията, тъй като не се разяснява доверието, което получи от гласоподавателите господин Пеевски. Той беше в два региона и получи рекорден брой гласове. Спомняте си самодейността на Христо Иванов " Нито глас за Пеевски ". Пеевски го отнесе като бръмбар - сламка ", сподели депутатът Цонев.

Никога ли не е коментирано в Движение за права и свободи, че в случай че Пеевски не е на първия ред, Движение за права и свободи може би ще бъде по-приемлив сътрудник - попита водещата, на което гостът отговори: " По-важен принцип от това да бъдем във властта е да съблюдаваме законите и да си пазиме фрагментите, изключително когато считаме, че не са отговорни. А в този случай ние по този начин считаме, първо. Второ, господин Пеевски получи доверието на хората. На всички хора в акцията казвахме, че той е осъден по " Магнитски ". Хората знаете ли какво споделят? " Това въобще не ни интересува. Господин Пеевски е човек, на който имаме вяра, който ни е помагал, който ще ни оказва помощ " Това е отговорът. Българските гласоподаватели се оказаха по-мъдри от българските институции, които не помниха, че законът " Магнитски " работи на територията на Щатите и няма правни дейности на територията на Европейски Съюз и на територията на България. Съставяха черни описи и по този начин... Получи господин Пеевски избор на доверие от гласоподавателите. Господин Пеевски си е завел съответните процедури в Америка по обжалване и си остава на първия ред ".

Цонев отхвърли да разяснява информацията за  .

" Не знам нищо. Не мога..., не мога да се практикувам, нямам информация " - бе отговорът на Цонев на въпросите за ТЕЦ-а на Доган.

По мотив гласувания през вчерашния ден мораториум върху цените на тока той съобщи, че " Движение за права и свободи е за това изрично да не позволяваме токът да не нараства, само че по легален метод. Като решим един проблем, да не отваряме други два ".

Според него признатият през вчерашния ден мораториум не е натрапен по подобен метод: " Парламентът не може да постанова мораториум върху конституционно закрепени пълномощия на изпълнителната власт, нито върху решения на самостоятелни регулатори. Цената на тока би трябвало да бъде спряна, само че по легален метод. (...) Дългосрочното решение е след разбор, краткосрочното би трябвало да стане в този момент, само че не с мораториум на Народното събрание върху решение на самостоятелен регулатор, тъй като Европа ще ни изпляска през ръцете, първо. Второ, в случай че Конституционният съд бъде сезиран, а той ще бъде, ще анулира това решение. Трето, това ще докара до финансови наказания против България, които отново ще заплати данъкоплатецът. Затова дано да се учим от грешките си ", сподели той.

Решението било взето, тъй като по този начин било елементарно: " Хоп! Мораториум и " Решихме ви казуса! ".

Цонев заявява условна поддръжка от Движението за права и свободи за кабинета:

" За доста неща сме " за ", ние сме положително настроени към този състав на кабинета. Има потребност да се спре политическата рецесия и да се вземат решение другите рецесии. Това са млади, високообразовани хора, които би трябвало да бъдат подкрепени ", сподели Цонев, който вижда в тях " откровен възторг да се включат в решаването на поддръжката " и увери: " Ще получават нашите решения за положителните решения и ще бъдем доста деликатни там, където би могло да се сбърка ".

По мотив основния прокурор и шефа на Антикорупционната комисия Йордан Цонев съобщи: " Нямаме отношение към Гешев, нямаме отношение към Цацаров ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР