Делян Пеевски отправи цял куп критики към поведението на президента

...
Делян Пеевски отправи цял куп критики към поведението на президента
Коментари Харесай

Пеевски нападна президента Радев

Делян Пеевски насочи цялостен куп рецензии към държанието на президента Румен Радев.

" Синтерес следя нервното държание на президента Радев, който за повторно в продължение на няколко дни се пробва да обърка евроатлантическата посока на България, като слага под подозрение легитимността на Народното събрание. Добре би било Президентът още веднъж да си прочете пълномощията и да се придържа към тях ".

Това се споделя в позиция на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, публикувана от пресцентъра на партията.

" Неслучайно Конституцията е планувала тъкмо това разделяне на управляващите и институциите, като отбрана на независимостта на Народното събрание и държавността от сходно влияние.

Нещата, в действителност, са елементарни - на Президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни държавни управления, довели до геополитически съмнения и икономическа и обществена неустойчивост “, написа Пеевски и продължава:

" С измененията в Конституцията, за които народните представители демонстрираха политическа воля и единодушие, този неприличен епизод от политическата ни история завършва и в никакъв случай няма да може да се повтори.

Необходимостта за съществуването на този парламент и това държавно управление е подбудена тъкмо от отговорността България да стои устойчиво на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че в никакъв случай няма да потегли на Изток, към Москва ".

" България през днешния ден има потребност от политическа непоклатимост, с ясна евроатлантическа принадлежност и ръководство, в интерес на хората ", се оповестява още в позицията на Пеевски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР