Делян Пеевски от ДПС прави стъпка назад и няма да

...
Делян Пеевски от ДПС прави стъпка назад и няма да
Коментари Харесай

Обрат! Пеевски с важно решение за конституционната комисия

Делян Пеевски от Движение за права и свободи прави стъпка обратно и няма да е член на конституционната комисия в Народно събрание. Той разгласи решението си след среща сред ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи за идните конституционни промени. От думите му стана ясно, че комисията ще бъде преструктурирана, а партиите са се разбрали в нея да няма прекомерно изявени политически лица.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ още веднъж акцентира, че с измененията в конституцията промяната в правосъдната система не завършва, а трябват промени и в други закони. " Всички ПГ, които ще вземат участие в този развой би трябвало да създадем разбор и това, за което реализираме единодушие. ", добави той.

" Ще се случат измененията. Разбрахме се да махнем тясното партийно начало. Да има чисто нова конституционна комисия, с цел да няма разправии кой, къде и по какъв начин взе участие. България и конституцията са по-важни от всяка партия ", съобщи Пеевски. В комисията ще има единствено тесни специалисти, а водачите и знаковите политически лица ще разясняват процеса от тяхна позиция. Ще има работна група до края на другата седмица, да забележим главните линии, които се припокриват във всичките планове. Ако не се разберем авансово какво вършим по главните точки, няма да свършим ", акцентира той. И добави: " Правя крачка обратно в името на конституцията, измененията са неотложни. Никой няма да излъчва политически фрагменти, с цел да няма тежестта на политическите лица. Това не значи, че излизаме от процеса. Във всяка ПГ ще се разисква всичко. Нека да работят специалистите ", съобщи Пеевски.

Той анонсира, че има единодушие по ограничението пълномощията на основния прокурор. Засега не се върви и към премахването му като фигура, тъй като е противоконституционно. Ще се прави и повсеместен обзор на правораздаването, тъй като казусът не бил единствено в прокуратурата, би трябвало да се мисли и за бързо произвеждане.

На въпрос за абсурда сред държавното управление и " Възраждане " Карадайъ уточни, че Движение за права и свободи осъжда всякаква форма на опълчване и ненавист в обществото. " От друга страна се обръщаме към всички, които през днешния ден се надпреварват върху осъждането на езика на омразата, опълчването и разделянето, да бъдат по този начин безапелационни и когато то произлиза от тях и техните среди - по адрес на Движение за права и свободи и малцинствата ", настоя водачът на придвижването.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР