Делян Пеевски и Джевдет Чакъров бяха избрани за съпредседатели на

...
Делян Пеевски и Джевдет Чакъров бяха избрани за съпредседатели на
Коментари Харесай

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров бяха избрани за съпредседатели на ДПС

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров бяха определени за съпредседатели на Движение за права и свободи. Партията се събра през днешния ден на XI Национална конференция, на която трябваше да си избере ново управление.

Формулата беше препоръчана от почетния ръководител на партията Ахмед Доган при започване на тази година.

Според него Джевдет Чакъров би трябвало да носи отговорност най-вече за обичайните региони на Движение за права и свободи, за добросъседските взаимоотношения с Турция и с демократичните обединения, тъй като той девет поредни мандата е бил член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния Интернационал в продължение на 14 години. 

" Делян Пеевски е представител на новото потомство технократи в политиката, които имат, сякаш присъщ инстинкт за прагматично решение на проблемите на хората и на страната. За малко време той се очерта като парламентарист и ще боде положително да продължава да се утвърждава в това направление. Визирам партийния му ангажимент да се концентрира най-вече в разширение на електоралното наличие на Движение за права и свободи ", сподели Доган тогава.

Изборът на новите водачи и измененията в устава на Движение за права и свободи станаха в закритата част на конференцията. Преди това Юнал Лютфи приветства присъстващите, а евродепутатът Илхан Кючюк показа отчет за миналия мандат.

Движение за права и свободи е без ръководител от 7 ноември 2023 година, когато оставка от поста подаде Мустафа Карадайъ. Тогава Ахмед Доган пое краткотрайно оперативното управление на партията.



Очаквайте детайлности. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР