Делян Пеевски е най-голямото зло, което може да се случи

...
Делян Пеевски е най-голямото зло, което може да се случи
Коментари Харесай

Николай Денков: Пеевски е най-голямото зло, което може да се случи на България 


„ Делян Пеевски е най-голямото зло, което може да се случи на България – поради него отиваме на избори. Той може да приказва доста неща, само че няма късмет държавно управление, в което аз имам отношение, да бъде в каквато и да е настройка с Пеевски “, съобщи министър председателят в оставка в отговор на имитация на Пеевски от през вчерашния ден, че „ след изборите може да се случи с Кирил Петков да ръководят, а Бойко Борисов да е в съпротива “.

„ Това е операция. Няма късмет държавно управление, в което аз имам отношение, да бъде в каквато и да е настройка с Пеевски. Делян Пеевски е най-голямото зло, което може да се случи на България. Той може да приказва доста неща, само че казусът на България се споделя Делян Пеевски – поради него отиваме на избори “, безапелационен беше Денков във Facebook, където отговаряше онлайн на въпроси.

Министър-председателят в оставка разяснява и оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

По думите му Коцев от дълго време бил подложен на напън да напусне поради неспособност да работи с вътрешния министър Калин Стоянов. „ Живко Коцев от много време е под сериозен напън от страна на министъра. Поне от месец-два ми споделя, че има съмнения дали може да остане, тъй като не съумява да си прави добре работата при този напън “. Той съобщи, че не може да каже дали има връзка сред акцията в „ Митниците “ и оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. „ С министър Калин Стоянов от доста от дълго време не съм приказвал, той се дистанцира, дори не идва и на последните съвещания на Министерския съвет. Аз също нямам изключително доверие след няколко неща, които се случиха. Той си е тръгнал по неговия път, ще забележим до каква степен ще го докара “, съобщи Денков.

ДАНС прикрива канали, работата на службата е да ревизира слуховете

Премиерът в оставка разяснява и акцията на ДАНС и Комисията за противопоставяне на корупцията за корупция в Агенция „ Митници “. „ Откакто беше назначена новата директорка Петя Банкова, имаме рекордно количество арестувани опиати. За мен е необичайно тъкмо Банкова да бъде упрекната за това, че прикрива канали за опиати “, сподели Денков.

По думите му е доста значимо да се разбере какво се случва, с цел да не се окаже, че я нападат тъкмо поради това, че си прави работата и задържа опиати. Николай Денков удостовери, че до този миг не е получил публична информация от ДАНС за случая: „ Поискал съм, само че досега нямам. Фактът е, че са арестувани огромни количества опиати за милиони долари или евро. Също по този начин е ясно, че за момента няма предявено обвиняване “, уточни още министър председателят в оставка.

„ От много време се въртят клюки, може да се видят в медиите, че ДАНС прикрива канали за опиати. Г-жа Банкова е била чиновник в ДАНС. Няма да се учудя, в случай че има информация, която, ставайки началник на митниците, в действителност да употребява. Точно това би трябвало да е работата на службите – да ревизират тези сигнали и да кажат правилни ли са, или не. Много пъти съм казвал, че в ДАНС има „ сляпо леке “ във връзка с корупцията. Те постоянно се оправдават с това, че е работа на антикорупционната комисия. Нека забележим в този момент по какъв начин двете служби – ДАНС и антикорупционната комисия, ще потвърдят, че правят работа в интерес на обществото “, съобщи Денков. По думите му Банова имала „ безупречна известност “.

Хора на ПП-ДБ нямат място в служебното държавно управление, съобщи още министър председателят в оставка.

Относно състава на кабинета „ Денков “ министър председателят съобщи, че и в този момент би назначил същия състав на държавното управление като се изключи двама министри – Александър Йоловски и Калин Стоянов.

„ И с двамата мъчно се работеше, Йоловски бил заплашван от някой, не стана ясно от кого, с него не можеше да се приказва за друго, с изключение на за директната му работа; в този момент се чува, че министерството е в доста неприятно положение от кадрова позиция, чиновници споделят, че имало напън, изясни министър председателят. Йоловски обслужи отлично Пеевски и ГЕРБ за това да няма машинно гласоподаване при първия тур на изборите, слушам, че щял да остане в този момент и в служебния кабинет, – това е знак, че може да няма почтени избори “, сподели още Денков.

Защо се крие дали Мартин Божанов-Нотариуса е бил помощник на страната, откакто той е мъртъв, какво значение има към този момент дали се пази тайната за това, попита министър председателят, оповестява tribune.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР