Делян Пеевски е наел имоти за почти 2 милиона леваАнтикорупционната

...
Делян Пеевски е наел имоти за почти 2 милиона леваАнтикорупционната
Коментари Харесай

Слави Трифонов отново не подаде декларация за имуществото си

Делян Пеевски е наел парцели за съвсем 2 милиона лв.

Антикорупционната комисия следващата порция имуществени заявления на заемалите висши постове до излизането им от властта през юли 2022. На уеб страницата на комисията са качени годишните заявления на задължените по закон лица, които отразяват какво е добито през 2021 година За доста от политиците и заемащите управителни постове това не са първи заявления за тази година. През февруари КПКОНПИ разгласява и встъпителните им заявления, в които е записано всичко притежавано от тях до оня момента, отбелязва вестник.

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски e заявил, че през 2021 година е имал подписани контракти за наем на непознато имущество за съвсем 2 милиона лв.. Не е купувал парцели и коли. Пеевски е наел два жилището, единият от които е 272 кв. м, както и 7 къщи с двор в София и един офис в Пазарджик и един с гаражни кафези в столицата. В края на предходната година Пеевски продаде голям брой парцели за над 15 млн. лева - жилища, офиси и имоти. Купувачът беше компания "Стройко 2011 ", която е благосъстоятелност ММА треньора Севастиян Костов.

Санкционираният по американския закон "Магнитски " народен представител още веднъж е заявил солидни спестявания. Той разполага в банката с 3 157 306 лева, 18 753 евро и 105 921 $. Отделно е заявил вземания 20 245 234 лева дивиденти. В капиталови и пенсионни фондове Пеевски има още 15 523 лева и 36 144 евро. Отделно има налични 1 078 000 лева и 215 000 евро, получени от дивиденти. Има и акции, добити за 4 000 000 лева в "Интръст " ЕАД. Данъчната основа от трудовите му приходи е 28 544 лева

За 2021 година ръководителят на парламентарната група на ''Продължаваме промяната'' Андрей Гюров е заявил апартамент в Благоевград на стойност 95347 лева Също по този начин е заявил и банкови влогове в лв. и евро. Единият е на стойност 60 000 лева, вторият е 15 000 евро, а третият - 3500 евро. Съпругата му също има влог на стойност 4000 лева Посочено е, че произходът на средствата е от заплата.

Председателят на ПГ на Политическа партия има и капиталов заем за 85 000 евро. Правното съображение за вземането е контракт за съдействие и взаимна активност.

Гюров има и 2% дял в компанията "Йонтех инженеринг " ООД със седалище София. Стойността на дяловото присъединяване е 117000, правното съображение за придобиването е покупко-продажба, а произходът на средствата е от заплата.

Председателят на Народно събрание Никола Минчев, който бе свален от поста, е заявил банкови влогове в размер на 36 569 лева, а брачната половинка му един влог в размер на 15000 евро. Неговият заместител Мирослав Иванов пък е вписал в графата ''чужди моторни сухопътни средства'' лек автомобил ''Тойота Аурис'', както и излишък от ипотечен заем на стойност 102662 лева

Декларацията на някогашния ръководител на бюджетна комисия в Народно събрание Любомир Каримански е скромна. Той заявява от главен трудов приход 26 559 лева за 2021 година и 10 208 лева за сътрудници и други разноски в качеството му на народен представител. Леко са нарастнали в края на годината банковите влогове на фона на заявеното във встъпителната декларация.

Слави Трифонов настойчиво отхвърля да заявява имуществото си. Както предходната година, по този начин и в този момент не е подал декларация, въпреки че следваше да го направи и като народен представител, и като водач на партията със дотация. Новото е, че посредством втората си битност този път попада в листата на КПКОНПИ за лицата, неподали в период декларация. Друго такова име от Има Такъв Народ е Ивайло Вълчев. Законът споделя, че при неподаване в период на декларация, в случай че това не се дължи на аргументи, за които лицето не дава отговор, би трябвало да стартира инспекция на КПКОНПИ за приходите. Досега КПКОНПИ не дава отговор дали против Трифонов тече или е имало такава инспекция, както и какъв е резултатът от нея. Последно "Сега " зададе въпроси на комисията по тематиката на 25 юли. Засега дежурният им отговор е, че против всеки неподал се ползват законовите процедури.

Заместник-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов е показал общо 19 банкови влога/депозити в лв., евро, долари, швейцарски франкове и паунди, разпределени в четири банки. Като генезис на средствата той е показал авторски права. Най-сериозната сума е 100 588 лева Йорданов има и лизингов фолксваген артеон на стойност 14 980 лева, както и отговорности по лимитирани кредитни карти за общо 10 000 лева

Лидерът на ''Възраждане'' Костадин Костадинов е с отчасти погасен ипотечен заем в размер на 18 000 лева

Интересна е декларацията на някогашния министър на туризма от ГЕРБ Николина Ангелкова. Като налични средства тя е отбелязала сумата от общо 204 629 лева, а средствата идват от заплата, наеми, хонорари. В банка са вложени общо 526 000 лева, а в евро - 149 822. Произходът на средствата е от заплата, дарения от родители, хонорари, наеми и продажба на апартамент.

Като отговорности са посочени лизинг на кола и кредитни карти. Съпругът на някогашната министърка е вписан като взаимен дебитор по отношение на лизинг в размер на 131200 лева, както и две кредитни карти с по 1000 лева Самата Ангелкова пък има отговорности по три кредитни карти на обща стойност 43 000 лева, както и два банкови заема - за 236412 лева и 334991 лева

В графата "дялове в дружества'' е маркирано, че мъжът на Ангелкова има дялове в ''Ирис Експорт'' и ''Ирис Трейд Консулт " ЕООД.

Семейното имущество пък включва равнища, апартамент и лек автомобил.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР