Делян Пеевски е един от двамата политици, които излизат от

...
Делян Пеевски е един от двамата политици, които излизат от
Коментари Харесай

Атанас Чобанов: Пеевски е единият от двамата български политици в досиетата Пандора

Делян Пеевски е един от двамата политици, които излизат от досиетата Пандора - това заяви по ТВ+ Атанас Чобанов - основен редактор на BIRD.BG, сътрудник на интернационалната мрежа за следствия, разгласила и първите резултати от изследването.

По-рано през днешния ден стана ясно, че в следствието са уличени и двама български политици. В телевизионното изявление довечера Чобанов съобщи, че единият е Делян Пеевски и документите демонстрират недекларирано негово имущество:

" Ето в този момент може би ще се наложи минимум КПКОНПИ, пред която той е подал погрешна декларация, да образува инспекция и да се види що за активи той е държал без да ги заявява. Да се има офшорка не е закононарушение, казусът е, че имаме средства, които не са декларирани, а по закон той е задължен да заявява пред Сметната палата, пред КПКОНПИ. Има, евентуално, активи, които са се водили на името на тези офшорки, които също не са декларирани. Там би трябвало Национална агенция за приходите ".

Данните не са оповестени по-рано, тъй като не ставало дума за настоящи политици. Чобанов не оповестява кой е вторият българин в досиетата.

От Бюрото за проверяващи репортажи и данни Bird.bg в идващите часове ще бъдат оповестени разкритията за Пеевски в границите на " досиетата Пандора ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР