Делян Пеевски, депутат от ДПС и санкциониран за корупция по

...
Делян Пеевски, депутат от ДПС и санкциониран за корупция по
Коментари Харесай

Пеевски и Добрев сезират прокуратурата по разследванията за незаконен износ на руски петрол от Лукойл

Делян Пеевски , народен представител от Движение за права и свободи и глобен за корупция по закона " Магнитски ", сезира прокуратурата за противозаконен експорт на съветски нефт от „ Лукойл ” България, оповестиха от пресцентъра на партията в събота.

Сигналът е по следствие на интернационалното издание и на неправителствените организации " Глобъл Уитнес ", Център за проучване на демокрацията и Център за проучване на силата и чистия въздух.

Според тях от началото на 2024 година " Лукойл " е генерирала облага от близо 1 милиарда евро, с които да финансира военната си инвазия в Украйна. Също по този начин за притежателя на " Лукойл " са генерирани съвсем 500 млн. евро облага. До тези изводи стига и.

Сигналът на Пеевски е за това, че рафинерията " Нефтохим " в Бургас e преработвала и продавала в чужбина, в това число и в страните от Европейския съюз (ЕС) горива, които са създадени от съветски нефт. Сигналът е изпратен взаимно от Пеевски и депутата от ГЕРБ и ръководител на Комисията по енергетика Делян Добрев и е адресиран до прокуратурата и до Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС)

В сигнала се показва, че цитираните източници е допустимо да съдържат задоволително данни за търсене на наказателна отговорност от избрани хора, в случай че те са позволили заобикаляне на наложените на Русия наказания от страна на Европейски Съюз.

Според следствията сред март и юли 2023 година рафинерията на „ Лукойл “ е изнесла по този метод към три милиона барела горива, създадени от съветски нефт.

Новината идва, откакто в петък Добрев заяви, че е внесъл в Народното събрание предложение за анулация на дерогацията на " Лукойл ".

През 2022 година България получи (изключение) от възбраната за импорт на съветски нефт, въведена от Европейски Съюз. От нея се възползва рафинерията " Нефтохим " в Бургас , благосъстоятелност на " Лукойл " . Тя отхвърли да нарушава ембаргото, а министър председателят Николай Денков назова отчета " композиция от правилни обстоятелства и погрешни допускания ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР