Делян Пеевски държи с компромати не само колегите си от

...
Делян Пеевски държи с компромати не само колегите си от
Коментари Харесай

Христо Иванов: Пеевски държи с компромати хора в магистратурата, в медиите и в бизнеса

" Делян Пеевски държи с компромати освен сътрудниците си от Движение за права и свободи, а и хора от бизнеса и от медиите. Той беше инструментът, през който върхушката към Доган работеше. Ние спор с гласоподавателите на Движение за права и свободи нямаме. Имаме спор с тази мафиотизирана върхушка, която е взела за заложници българската народна власт и своите гласоподаватели. " Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред Българска национална телевизия.

На въпрос дали се тормози от тези компромати Иванов отговори, че в случай че се притесняваше, щеше да бяга, а не да кани на спор Пеевски.

" Движение за права и свободи се радикализира и издигането на Карадайъ за президент е част от това " , сподели съпредседателят на " Демократична България ".

" Движение за права и свободи нападателно афишира, че ще отбранява своите позиции и позиционирането на Пеевски го удостоверява. Затова взех решение да повеждам листата във Велико Търново - с цел да покажа, че ние от " Демократична България " ще активизираме българското общество против опитите на Движение за права и свободи да резервира корупционното си въздействие ", добави той.

По думите му " Демократична България " е поръчител, че Движение за права и свободи няма да има достъп до ръководството и да бъде " златният пръст на корупционната страна ".

За следизборна коалиция с " Продължаваме промяната "

" Продължаваме промяната ", на някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, би трябвало да покаже политическата си стратегия и целите, които залага за бъдещо ръководство, с цел да може " Демократична България " (ДБ) и " ИТН " (ИТН) да кажат дали ще работят дружно в идващия парламент. Това стана ясно от думите на Христо Иванов и на някогашния народен представител от партията на Слави Трифонов - Радостин Василев.

Василев още веднъж повтори, че Има Такъв Народ, която беше първа на последните избори, само че в този момент съгласно социолозите се срутва до четвърта, пета позиция, няма да прави коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи. " За нас е невъзможна - без значение дали се извинят, или не “, сподели Радостин Василев пред Българска национална телевизия.

" В момента не мога да кажа дали " Продължаваме промяната " е сътрудник, тъй като цяла България не е видяла една политическа мярка от тях. От тях чуваме единствено слова, които са популистки ", добави той.

По думите на Василев не е проблем, че Има Такъв Народ към този момент остават настрана от сметките за съдружен сътрудник на " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". " Не е проблем, че не ни загатват, въпросът е ние кого ще загатваме за наш съдружен сътрудник ", сподели той.

Радостин Василев, който за малко оглавяваше правната комисия в 45-тото Народно заседание, не пожела да разяснява предложенията за министерски постове.

" Коалиционно съглашение сред " Демократична България " и придвижване " Продължаваме промяната " може да стане факт едвам откакто са ясни резултатите от изборите ", разяснява от своя страна съпредседателят на Демократична България Христо Иванов пред Българска национална телевизия.

Очакванията му са да се реализира детайлно написано съдружно съглашение. Преди това обаче от " Демократична България " чакат представянето на управническата стратегия на " Продължаваме промяната ".

По думите на Христо Иванов базовият въпрос е отношението на най-новата групировка към Движение за права и свободи и ГЕРБ. Той чака от евентуалните си сътрудници гаранции, че двете партии ще бъдат изключени от ръководството.

Сътрудничество сред " Демократична България " и " ИТН " може да има единствено, в случай че партията на Слави Трифонов се отвори за транспарантни диалози и престане с опитите си еднолично да постанова претенденти за властта, сподели още Христо Иванов.

За основния прокурор Иван Гешев

Той прикани Висшия правосъден съвет да стартира процедура по отстраняването на основния прокурор Иван Гешев.

" България беше наказана в Страсбург поради думи на основния прокурор - следващият образец за това, че този човек не може да бъде на този пост ", аргументира се Христо Иванов. В сряда стана ясно, че са осъдили страната поради изявления на Гешев.

" Виждаме, че и в интернационален, и във вътрешен проект Иван Гешев води до тежко компрометиране на правораздаването и по тази причина би трябвало да бъде отхвърлен... Най-авторитетният съд в европейското правно пространство - Съдът по правата на индивида, се е произнесъл по изявление на Иван Гешев. Или започнете процедура по неговото премахване, или си подайте оставката ", моли Иванов.

Целта на Демократична България - България водач на Балканите

По думите му няма по какъв начин правосъдната промяна да не е в центъра на публичното внимание, само че тя не е всичко.

" Имаме доста съществени послания и планове за промени, другояче България не може да тръгне по пътя на бързото развиване. Промяната би трябвало да има цел. Целта, която ние предлагаме, е България от 5 до 7 г одини да стане най-хубавото място за живеене на Балканите . Не става дума просто за напредък на Брутният вътрешен продукт, а за качество на живот, за вложения в човешкия капитал, обществена политика с човешко лице, промяна на опазването на здравето съществени вложения в образованието и културата. Нищо от това няма да се случи, в случай че не сменим модела ", заключи Христо Иванов.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР