Делян Пеевски бавно натрупа толкова много авторитет, че в момента

...
Делян Пеевски бавно натрупа толкова много авторитет, че в момента
Коментари Харесай

Политически анализатор Виктор Димчев: Борисов си отива

Делян Пеевски постепенно натрупа толкоз доста престиж, че сега не просто е един ненавиждан или пък карикатуризиран облик от публицисти и жители, а по-скоро един обединител на нацията, който от името на политическата партия, която той ще оглави напълно скоро на символичната дата 24 февруари, се приготвя да ръководи България. Това сподели пред " Фокус " политическият анализатор Виктор Димчев.

" Заявката на Движение за права и свободи е да стане втора политическа мощ, каквато ние я виждаме даже в последното изследване на “Тренд ", тази заран се вижда ясно, че със напълно малко напор, Движение за права и свободи безпроблемно би могла да бъде второто политическо ядро в България, с изключение на ГЕРБ. Така че следва да следим този муден напредък на Делян Пеевски, който ще размени Румен Радев като кандидат за купата “Политик № 1 ", която лишиха от Бойко Борисов през 2020 година ", сподели още Димчев.

Според анализаторът обликът на Пеевски от ден на ден се постанова в общественото пространство.

" Това е по този начин, заради повода, че хората, които стоят зад пиара на Делян Пеевски, ловко употребяват всяка опция, в която той е хулен или някой му се радва, с цел да може да бъде налаган от ден на ден като оня, който разпределя порциите и взема верните решения. Неговата позиция съвсем постоянно е акуратна към настоящите политически събития. И обликът му ще бъде натрапен до степен, до която ние виждаме сега облиците на хора като Асен Василев или Кирил Петков ", изясни той.

Бойко Борисов все по-малко ще се появява в центъра на общественото внимание, тъй като той самичък осъзнава, че ролята, която си избра, изключително на последните локални избори го остави в ролята на губещ, добави Виктор Димчев.

" И той би трябвало да извади нещо от ръкавите, някаква забавна загадка хрумка, с цел да успее да се върне в играта още веднъж. Личи едно съмнение, което се построява към него и преливане на престиж, който до неотдавна бяхме привикнали да свързваме единствено с неговото име към Делян Пеевски, който от своя страна неприкрито приказва за (не)коалицията ни и никой не отхвърля това негово право да бъде част от управническата коалиция. Иначе казано, Борисов става Делян Пеевски, което е извънредно завладяващо на фона на техните взаимоотношения от 2013 година, когато единия щеше да вкарва в пандиза другия. Сега те двамата са дружно в съдружно единение с третия, който щеше да вкарва Бойко Борисов в пандиза ", сподели анализаторът.

ГЕРБ имат прочут проблем с подмяната на поколението, сред първото потомство политици, които като че ли си отиват и новата вълна политици, която явно не идва, добави Димчев.

" На доста места в страната ГЕРБ имат проблеми със личните си структури и това се корени в метода по който беше формирана партията. Надявам се, че този развой може да бъде овладян, тъй като България има потребност от мощни партии и на локално равнище, и на национално равнище, защото съвсем всички локални парламенти, да не кажа на процедура всички, са в проблем да се конституира болшинство. Много от локалните парламенти към момента не работят и не се обрисува в скоро бъдеще да работят. В някои от тях ще има нови касационни избори, има правосъдни проблеми, а настрана от това, не съумяват просто да се схванат ръководещите по какъв начин тъкмо да ръководят, без значение кой е кметът, дали е от ГЕРБ или е от някоя от другите партии.

Тези проблеми скоро ще станат толкоз съществени, че ще се наложи или част от парламентите да спрат да работят или градовете да затънат в проблеми, които до неотдавна не бяха виждани. И методът това да се оправи е да се последва евентуално сглобката на национално равнище, с цел да могат ГЕРБ и Политическа партия да продължат да мелят с благословията на Движение за права и свободи. Които на районно равнище имат извънредно огромна мощ в локалните парламенти и могат да допринесат за една евроатлантическа стаблиност и на районно равнище. За да можем да забележим въпреки всичко някакви, от тези многочислени, обещавани през последните няколко години изключително промени, във финала на българския преход ", добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР