Делян Добрев за ПП: Те работят за руснаците. Нали горивото

...
Делян Добрев за ПП: Те работят за руснаците. Нали горивото
Коментари Харесай

Делян Добрев за ПП: „Те работят за руснаците. Нали горивото щеше да стане 4 лв.?“

Делян Добрев за Политическа партия: „ Те работят за руснаците. Нали горивото щеше да стане 4 лева? “. Това разгласи в изявление депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

„ Те работят за руснаците. Нали горивото щеше да стане 4 лева, в случай че не внасяме съветски нефт, нямаше да има дизел, щеше да спре да работи „ Нефтохим “-а, 2000 души щяха да останат без работа? Слушахме им опорките година и половина. От 1 януари съветски петрол няма. За съвсем месец и половина скочиха ли цените? Прехвърлиха ли маркучите по бензиностанциите “, попита той.

Добрев разяснява това по отношение на полемиката сред ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ какъв да е бъдещият външен министър след ротацията:

„ Министерство на външните работи не би трябвало да е спор, тъй като това министерство е на ГЕРБ, в този момент внезапно Промяната желае да го вземе “.

Според Добрев Кирил Петков бил пръв сложил ултиматум на Бойко Борисов, че „ в случай че Политическа партия не вземат Министерство на външните работи, отиваме на избори. От Промяната желали външното министерство, с цел да може „ Ники (Николай Денков – б.р.) да пътува “.

„ Във вторник на изпълнителна комисия Борисов ни сподели, че Кирил Петков му е споделил: „ Ники би трябвало да пътува “. Ние бяхме доста озадачени и тогава стартира офанзивата против Мария Габриел по какъв начин не може по едно и също време да е министър председател и външен министър. Ние тогава отстъпихме и казахме „ Добре, няма да е Мария Габриел, ще излъчим някой различен “. Вчера имахме второ съвещание на изпълнителната комисия, където Борисов пристигна и ни сподели: „ Тази заран Кирил Петков ми сподели – няма втори, няма трети, ние това министерство го желаеме и това е алена линия “.

Според Делян Добрев желанието на Политическа партия да управляват Министерство на външните работи е за реализиране на външнополитически цели и по-конкретно – с „ разнасяне на съветски опорки пред западните сътрудници “.

ГЕРБ имат доста по-подготвени хора за външен министър от Промяната, убеден е Добрев.

„ Една Мария Габриел, Даниел Митов даже, Катя Захариева – имаме колкото си искаш хора с опит. Извинявайте, но акад. Денков е химик и учебен министър “.

Добрев назова „ бутафорно “ частичното влизане в Шенген и по този начин застана против позицията на партията си, че то е триумф.

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в графа „ България “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР