Делян Добрев: Всички ползи от дерогацията са за режима на

...
Делян Добрев: Всички ползи от дерогацията са за режима на
Коментари Харесай

Делян Добрев: Всички ползи от дерогацията са за режима на Путин


Делян Добрев: Всички изгоди от дерогацията са за режима на Путин.

Всички изгоди от тази дерогация са за „ Лукойл “ и за режима на Путин.

Българският консуматор праща тъкмо толкоз, колкото заплащат останалите страни в Европейски Съюз,

без налози и данък. Дори към предходната седмица имаше 12 страни в Европейски Съюз,

в които, в случай че извадим Данък добавена стойност и данък, бензинът беше по-евтин,

включително в Германия. Надявам се дерогацията да падне по най-бързия метод.
Това съобщи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред медии.
„ Санкциите ги заобикаля „ Лукойл “ с дейната поддръжка на държавното управление, настоящия министър председател, миналогодишния министър председател, както и финансовия министър.

Помните, Асен Василев без решение на Министерски съвет, отиде и изиска дерогация. Някой изясни ли ни за какво ни е тази дерогация? “, попита той.

„ В интервала 2020-2021 година има цели месеци, в които „ Лукойл “ е преработвал единствено неруски петрол. Опорката, че би трябвало нещо да се настройки в рафинерията,за да работи с неруски петрол, е една огромна опашата неистина. Опашата неистина е, че има проблеми с минаването на тези танкери през Босфора. Как минава през 2020-2021 година, а в този момент не могат? “, добави Добрев.

По думите му това Народно заседание, сходно на предишни такива, се събира към ползите на „ Лукойл “, а не към ползите на българската страна и на потребителите:

„ Те би трябвало да имат подготвеност, в случай че решим в период от 24 часа да премахнем дерогацията, за различни доставки. Защо 24 часа?

Тази дерогация не е дадена от Европейска комисия. Ек е дала опция на България, в случай че реши, да даде дерогация – тя е дадена с решение на Министерски съвет, и със същото решение може да бъде отнета. “

Той е безапелационен, че има ясни доказателства, че от тази дерогация се е облагодетелствал единствено и само режимът в Русия, и то с 3 милиарда $. Ползата за българския консуматор е една кръгла нула.

„ За следващ път запитвам – за какво не дават да се отстрани дерогацията, за какво заплашват с оставки, за какво „ Лукойл “ им е по-мил от интереса на жителите? Отново приготвям продължение за унищожаване на дерогацията, уповавам се да има болшинство. На всички и у нас, и в чужбина им е ясно какво прикрива това държавно управление “, безапелационен е той.

„ В интервала 2020-2021 година над 50% от доставките на „ Лукойл “ са били на неруски нефт. Тогава са можели да работят в продължение на месеци неруски нефт. Цените тогава бяха по-евтини. Спекулации с това дали ще се вдигнат цените, в случай че смени съветския с неруския нефт, са голословни “, добави още Добрев.

На въпрос има ли възможност дерогацията да счупи сглобката, той съобщи: „ Дай Боже “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР