Делян Добрев, председател на комисията по енергетика и депутат от

...
Делян Добрев, председател на комисията по енергетика и депутат от
Коментари Харесай

Делян Добрев: България е финансирала режима на Путин с повече от 10 млрд. лв. за две години

Делян Добрев, ръководител на комисията по енергетика и народен представител от ГЕРБ-СДС, упрекна ръководството на " Продължаваме промяната ", че е финансирало режима на Владимир Путин с повече от 10 милиарда лева за две години.

" През 2022 година за един месец " Лукойл " е платила над 400 милиона $ на режима на Путин. От 24 февруари до 31 декември сме платили над 5 милиарда $ единствено за нефт ", съобщи Добрев на брифинг в Народното събрание.

" Преди началото на войната " Лукойл " България купува 15 млн. барела петрол на година, за тази година и 10 мес. от ръководството на " Промяната " е купил 80 млн. барела. Три пъти повече петрол сме купували при ръководството на Денков и Асен Василев и при война в Украйна. След войната България стартира да купува 3 пъти повече петрол от преди този момент! ", нападна той ръководещите си (не) съдружни сътрудници като ги упрекна, че са подпомагали режима на Путин.

Бившият енергиен министър извади и таблица със сумите, които страната ни е дала за съветски петрол от февруари 2022г до декември 2023 година Той посочи, че въпреки да е имало и служебни министри 4-те най-големи месечни суми са по времето на " Промяната ".

" През юни 2022 г, помните кой бе на власт, единствено за месец Лукойл е платил над 426 млн $ на режима на Путин. Почти половин милиард за месец ", сподели Добрев. Втората по величина сума отново е по тяхно врме. И третата - над 384 млн $. За целия интервал от 24 февруари до 31 декември са платени 5 796 749 977 $, акцентира той.

Добрев попита какво са правили службите у нас през това време.

" Разследвали ли са кой в Министерски съвет е работил България да заплати повече от 10 милиарда лева единствено за нефт на режима на Путин? ",попита депутатът от ГЕРБ. " Работили ли са службите за какво Асен Василев отиде и заплаши Европейска комисия, че ще блокира глобите за Русия, в случай че не получим дерогация? ", добави той.

" С цялата си измама тези водачи на Промяната, четох Денков, Асен Василев, а в този момент ронят сълзи за Навални и се вършат на най-големите зашитници на демокрацията ", ядосан бе депутатът.

И цитира " опорки ", които Политическа партия са употребили - бензинът и дизелът щрще станат по 4-5 лева, нямало да има дизел, Нефтохим Бургас ще затвори и освободи 200 хил служащия... Нищо от това обаче не се е случило.

Добрев посочи, че към този момент внасяме напълно неруски петрол и това не е дало отражение на пазара на горива. " Тези 10 милиарда нямаше да ги даваме на Путин в случай че не бяха Политическа партия, Денков и Асен Василев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР