Делян Добрев от ГЕРБ извади данни за това колко руски

...
Делян Добрев от ГЕРБ извади данни за това колко руски
Коментари Харесай

Делян Добрев: ПП са дали едни 10 млрд. на Путин

Делян Добрев от ГЕРБ извади данни за това какъв брой съветски нефт е купувала България, на какъв брой пари го е плащала и каква сума е платила страната ни на Путин от февруари 2022г. до декември 2023 година

„ В последните няколко дни се нагледах на многострадални постове от Политическа партия за гибелта на Навални. Затова взех решение, че е време да покажа истината – за кого работят те ”, съобщи той на брифинг в Народното събрание.

„ Има и интервали, в които работят служебни кабинети, само че виждаме, че четирите най-големи месечни суми са на първия и втория кабинет на смяната. Само за месец Политическа партия са платили на Путин 426 168 818 $ и 18 цента за нефт. От май 2022 – 385 млн. са платени на Путин и третата сума е 384 млн. $ още веднъж от Промяната. От 23 февруари до 31 декември 2023 година над 5 милиарда лв.. единствено за 2 година Само за нефт са платени над 10 милиарда на Путин от „ Промяната “, пресметна Добрев.

„ Кой в Министерски съвет е работил, с цел да може България да заплати повече от 10 милиарда лева за режима на Путин единствено за нефт. Тези 10 милиарда не е било нужно да ги даваме на Путин. Защо Асен Василев отиде и заплаши Европейска комисия, че ще блокира глобите против Русия на цяла Европа, в случай че за България не бъде дадена дерогация. Ако не бяха бранителите на дерогацията – Асен Василев и Денков, то нямаше да дадем толкоз пари на Путин и да финансираме войната в Украйна “, сподели той и се закани през идващите дни ще даде информация и за купените газ и нуклеарно гориво от Русия.

„ След началото на войната в Украйна България стартира да купува 3,4 пъти повече петрол. След започването на войната 80 млн. барела, преди нея – 15 млн. барела. Почти едногодишната борба на ГЕРБ с „ Промяната “ за това да отпадне дерогацията даде своя резултат и от 1 януари няма нито един барел съветски петрол “, разяснява Добрев.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР