Делян Добрев е водач на листата на ГЕРБ в Хасково.

...
Делян Добрев е водач на листата на ГЕРБ в Хасково.
Коментари Харесай

И аз имам резерви към ин хаус процедурите, пораждат съмнения |

Делян Добрев е лидер на листата на ГЕРБ в Хасково. Завършил е стопанска система в Уеслианския университет, гр. Мидълтаун, щата Кънектикът, Съединени американски щати, а по-късно и Университета за национално и международно стопанство. Има специализации по счетоводство и финанси в Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки.

- Г-н Добрев, на предходните парламентарни избори на 4 април ГЕРБ записва извънредно мощен резултат в Хасковска област, ще съумеете ли да го повторите и на 11 юли?

- Уверен съм, че ГЕРБ ще е още веднъж първа политически мощ в Област Хасково със забележителна преднина пред втория. Броят на гласовете евентуално ще е по-нисък, поради предстоящата по-ниска изборна интензивност.

- На предходните избори в региона счупихте и различен връх, вторият в хасковската листа Георги Станков стана народен първенец по преференции (13 665) и се оказа, че е по-обичан в ГЕРБ даже от водача Бойко Борисов. Как да си разбираем този феномен?

- Не е феномен, в смисъл, че това бе предстоящ резултат. Ако обърнете внимание на цялата листа на ГЕРБ при предходните избори, ще забележите, че в нея има извънредно огромно и мощно присъединяване на претенденти от гражданската квота. Рекордно високият резултат на ГЕРБ в района се дължи на надпреварата, на конкуренцията вътре в нашата листа сред тези мощни претенденти. Членовете на ГЕРБ в региона одобриха това мощно присъединяване на гражданската квота в нашата листа като опасност и консолидираха своя избор към един от партийните претенденти – Георги Станков, имайки поради, че закона пази мен, първият в листата, и той не може да бъде преместен. Всъщност, ние доказахме, че може и аз съм извънредно горделив от това. Над 80% от гласоподавателите за ГЕРБ гласоподаваха преференциално. Ярко изразеният мажоритарен избор и жестоката конкуренция вътре в нашата листа ни разреши да бием втория в Хасково с колосалната разлика от над 20%.

- Притеснява ли ви резултатът от кметските избори в Благоевград? Там претендентът на ГЕРБ остана трети и не съумя даже да стигне до балотаж.

- Според мен има доста просто пояснение за слабият избор на ГЕРБ на локалните избори в Благоевград. От една страна, този претендент не бе припознат като партиен претендент на ГЕРБ. От друга страна, в община Благоевград има извънредно фрагментиран общински съвет, в който парламентарно показаните партии имат непретенциозен брой съветници. Тоест има мощни локални партии и обединения, които имат болшинство. За да бъде сполучлива кандидатурата на ГЕРБ в Благоевград, съгласно мен, трябваше да издигнем общ претендент с локалните партии и обединения. Всъщност съгласно мен тъкмо това направи спечелилият претендент. Ролята на Има Такъв Народ в избора на кмет на Благоевград е мощно пресилена и това ще си проличи още на парламентарните избори след няколко дни.

- Кои са новите лица в хасковската листа?

- За мое голямо страдание този път нямаме толкоз мощно присъединяване на гражданската квота и толкоз мощна конкуренция вътре в листата. Въпреки това, листата ни не е по-слаба от предните избори. Повече от половината претенденти са нови лица – младежи с хъс и биографии. Отново залагаме на мажоритарния детайл в акцията – насърчаваме битката с преференции.

- По време на служебното държавно управление една от главните тематики е раздаването на пари посредством така наречен „ ин хаус “ планове. Ясно е, че нито Автомагистрали ЕАД има потенциал да построи автомагистрала „ Хемус “, нито „ Монтажи “ ЕАД да ремонтира 400 язовира. Като икономист Вие какво мислите за използването на този модел?

- Имам запаси към този модел на възлагане, защото той не е задоволително транспарантен и поражда подозрения за липса на конкуренция при избора. Все отново обаче времето потвърди, че това е икономисало пари на българския поданик, защото е разрешило да се сключат бързо контракти за създаване преди забележителното повишаване на материалите от пролетта на тази година. Сега обаче отговорността е на служебния и на идващия постоянен кабинет да принудят компаниите да си изпълнят договорите на ниските цени, на които са подписани. Това е единствената отбрана на националния интерес в дадената обстановка. Прекратяването на тези контракти и избирането на нови реализатори при по-високи цени ще ощети българския поданик и ще породи подозрения за занемареност.

- Като някогашен министър на стопанската система и енергетиката какво решение виждате за казуса с мините в Маришкия басейн и Топлоелектрическа централа Марица изток-2? Предстоящото им затваряне ще сътвори извънредно изострен обществен проблем, какво би трябвало да се направи от страна на страната?

- Държавата следва да употребява средствата от Плана за възобновяване за на направи енергийния преход допустимо най-безболезнен. Не виждам това да се случва. Четем някакви хрумвания за обновения План, само че никой не го е виждал...
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР