Делтакрон има , Делта и Омикрон се състезават в страната

...
Делтакрон има , Делта и Омикрон се състезават в страната
Коментари Харесай

Делтакрон има и у нас, вълните на заразата се сливат |

Делтакрон има, Делта и Омикрон се състезават в страната ни и не е ясно началото на петата вълна на кой от двата разновидността се дължи. Защото четвъртата понижа до 1/3 от пика си и незабавно стартира новата. 

Това съобщи депутатът доктор Александър Симидчиев по Българска национална телевизия. По думите му не може да се каже сигурно сега дали Омикрон ще минава по-леко измежду българите, тъй като изискванията в страната ни са разнообразни от тези в страните, където към този момент има насъбрани данни. В Дания опазването на здравето е на доста високо равнище, в Южна Африка междинната възраст е доста по-ниска, равнището на имунизацията във Англия е по-високо, изясни пулмологът. 

Д-р Симидчиев акцентира, че имунизациите - и бустерната доза, понижават със 70% броят на хората, които влизат в лечебни заведения, а смъртността - с 90%.

Според него зеленият документ работи в две посоки - ръководство на риска, и второ - като подтиква хората към непринудено имунизиране. И съобщи, че от парламентарната естрада е посочил на депутатите

Ако Омикрон влезе в Народното събрание, съществува възможност да се блокира законодателният развой. Да, депутатите могат да вземат участие в съвещанията отдалечено, в случай че са карантинирани, само че в случай че боледуването е по-тежко - няма по какъв начин. Какво вършим в случай че 30% от хората в Спешна помощ се разболеят? А в случай че 30 на 100 от водачите в градския превоз не могат да отидат на работа? Управлението на риска е въпрос на национална сигурност, изясни доктор Симидчиев. 

Ваксините не са 100% ефикасни, само че снишават със 60% трансмисията ", изясни още той. 

Медикът изрази персоналното си мнение, че с цел да бъде овладян Омикрон, ще би трябвало не 70, а 90% от хората да са имунизирани или преболедували след болест с новия вид на ковид. 

Над 3000 новозаразени в неделя е доста високо число, уповавам се във вторник, когато се допълват цифрите с неотчетените през уикенда, да са под 10 000, сподели още доктор Симидчиев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР