Deltacron официално бе признат за нов вариант на коронавируса, като

...
Deltacron официално бе признат за нов вариант на коронавируса, като
Коментари Харесай

Deltacron официално бе признат за нов вариант на коронавируса

Deltacron публично бе приет за нов вид на ковид, като нарастване на случаите от разновидността е доказано във Франция и Съединените щати. Това са комбинирани разновидности на корона вируса от омикрон и делта варианти, а лаборатория в Кипър към този момент е изследвала този вариант по-рано тази година, напомня " Скай нюз ".
Сега вирусолози от Института Пастьор в Париж са секвенирали генома на варианта.

Случаите са доказани в няколко района на Франция, където той циркулира най-вероятно от началото на януари, добавя " Скай нюз ".

" Deltacron " has been officially identified as a new COVID-19 variant, with confirmed cases in France and the US

На брифинг на 9 март Световната здравна организация сподели, че вариантът е открит и в Холандия и Дания. Два случая в Съединените щати също са доказани.

Учените акцентират, че през днешния ден хората имат забележителен имунитет и към двата варианта и че няма причина да се мисли, че това ще съставлява спомагателна опасност за имунизациите.

Основата на този вариант е делта, до момента в който " шипът ", частта, която се прикрепя към клетката гостоприемник, е омикрон. Такива варианти пораждат, когато човек е инфектиран и с делта, и с омикрон по едно и също време.

" Тази разновидност беше предстояща, в случай че вземем поради интензивната циркулация както на омикроните, по този начин и на делтите ", сподели Мария ван Керхов, академик от Световната здравна организация.

Делта вариантът предизвиква по-тежка клинична картина от предходните, до момента в който омикронът е по-заразен. Щамът, който е композиция от предходните два, тревожи мнозина, само че е обнадеждаващо, че огромна част от популацията на планетата е ваксинирано или преболедувало.

Това се поддържа от релативно дребния брой обявени случаи на делтакрон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР