Делта вариацията на коронавируса SARS-CoV-2, който произхожда от Индия, е

...
Делта вариацията на коронавируса SARS-CoV-2, който произхожда от Индия, е
Коментари Харесай

Делта щамът – по-заразен, но не по-вирулентен

Делта вариацията на ковид SARS-CoV-2, който произлиза от Индия, е по-заразен, само че пък по-малко рисков във връзка с риска от хоспитализация и гибел, написа Daily Telegraph, представен от Lenta.ru.
Новият вариант на ковид B.1.617.2 визира най-вече младежи, които имат задоволително мощен имунитет, с цел да се оправят с инфекцията. И назад, възрастните хора, които са изложени на висок риск от животозастрашаващи затруднения, са по-малко наранени от тази разновидност на вируса. Но макар възходящия брой огнища измежду учениците, към момента няма доказателства в поддръжка на имунизирането на младежи под 18-годишна възраст, защото има малко съществени признаци измежду тази възраставо група.
Делта версията е към два пъти по-заразен от класическия вариант Wuhan (алфа вариант), само че няма доказателства, че той е по-вирулентен, т.е. може да аргументи по-тежки последствия за организма при заразяване. Данните от английските лекари демонстрират, че смъртността за алфа разновидността доближава до 2 %, спрямо 0,3 % за делта разновидността. Според професора по микробиология Питър Колинън от Австралийския университет този спад на риска от гибел може да се дължи на обстоятелството, че или младежите са по-склонни да се заразят с този вариант, или вирусът е еволюирал. Обикновено инфекциозните сътрудници, циркулиращи в човешката популация, стават по-малко рискови с течение на времето, защото те се развиват по този начин, че да се развъждат по-дълго в организма гостоприемник, без да водят до съществени последствия.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР