„Делта“ вариантът вече изцяло доминира у нас, а 12 области

...
„Делта“ вариантът вече изцяло доминира у нас, а 12 области
Коментари Харесай

Какво включват новите предложени COVID мерки?

„ Делта “ разновидността към този момент напълно господства у нас, а 12 области към този момент са в алено. До дни още региони ще преминат в тази зона. Затова основният държавен здравен контрольор разказа като неизбежна потребността от въвеждането на нови по-строги ограничения.
Снимка: bTV
Ето какво включват те:
Предлага се прекратяване на всички всеобщи мероприятия – концерти, фестивали, събори;Семинари, състезания, образования ще могат да се организират единствено на открито;Заведенията за хранене на закрито също няма да могат да работят, а откритите - да са отворени от 7 ч. до 22 часа;
Снимка: bTV
Предлага се да се спрат спортните събития на закрито, като изключение ще се позволява единствено за професионални срещи и без публика;Фитнесите и басейните ще могат да работят единствено на 30 % капацитет;Музеите, галериите и нощните заведения да могат да работят единствено при 50 % потенциал и 100 % имунизиран персонал;Облекчения при личен състав със „ зелен паспорт “ се плануват и за другите браншове. Снимка: bTV
Служебният министър председател съобщи, че ограниченията, които се одобряват, ще са щадящи за бизнеса, а браншът съобщи протесна подготвеност.

В инфекциозна болница в столицата към 90% от Коронавирус леглата към този момент са заети.

„ Много сериозен % от леглата към този момент са заети от заболели, които са от междинна към тежка фаза етап на боледуване. Най-честите недоволства са много изразен токсоинфекциозен сироп, който включва изнемощялост, ставно-мускулни болки, главоболие и температура “, съобщи Трифон Вълков, инфекционист в СБАЛИПБ „ Проф. Иван Кирков “.

От 400 изследвани проби 389 са с „ Делта “ разновидността, оповестяват здравните управляващи.

„ Поради спецификата на „ Делта “ разновидността броят е огромен и той ще продължи да пораства. Плато има и го следя с огромно внимание, тъй като даже не е несъмнено, че сме стигнали до върха “, означи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Той чака в идващите дни новите случаи да доближат до 2500 дневно.

„ Според мен от тази седмица в цялата страна е неотложно спазването на 50% от потенциала на заведенията, както и възбрана за всеобщи събития от най-различен темперамент – концерти, фестивали, селски събори “, добави Кунчев.

Ресторантьорският отрасъл съобщи протестна подготвеност. Служебният министър председател успокои, че новите ограничения ще са оптимално щадящи за бизнеса.

„ Искам да отхвърля спекулациите, че търсим решение за наложителна имунизация. Няма такова нещо. Важно е да се знае за бизнеса и за жителите, че се прави умишлено и с увереността, че по този начин е верния метод. Не може да разчитаме, че със стихийни дейности, с отваряне и затваряне и предоставяне на напразни обещания ще реализираме нещо.

Очаква се здравният министър да разгласи какви ограничавания и от по кое време ще бъдат въведени.

В центъра на столицата се организира и протестна акция против имунизациите. Десетки се сплотиха против имунизацията и акциите за поощряване за ваксиниране.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР