Делта вариантът удря всичко наред, даже и бебета. Този щам

...
Делта вариантът удря всичко наред, даже и бебета. Този щам
Коментари Харесай

Николай Витанов: Делта вариантът удря всичко наред, дори и бебета

Делта разновидността удря всичко наред, дори и бебета. Този вариант устоя и на високи температури, тъй като потегли от Индия, където е горещо. Това съобщи математикът проф. Николай Витанов в ефира на „ Здравей, България” по.

„ Неблагоприятният сюжет на пандемията се осъществя. Забелязахме нещо доста забавно. София-град, който би трябвало да е най-тежко обиден, внезапно стартира да излиза от „ алената зона” и да се връща в „ жълтата” през лятото. Това значи, че има случаи, които се губят, тъй като болните не се записват. Хората не търсят здравна помощ и се пробват да се лекуват сами вкъщи”, сподели още професорът. По думите му смъртността от COVID-19 ще остане висока най-малко до края на септември.

И добави, че сега Северозападна България към момента не е толкоз съществено наранена. След седмица обаче нещата ще се трансформират. Витанов разгласи още, че 10 души заразяват повече от 13.

Областите със едва дифузно разпространяване сега са Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Смолян, Разград, Хасково, Търговище и Ямбол.

„ Преди чакахме пикът да бъде в средата на септември. В момента обаче хората със признаци не се записват и по тази причина може да се получи второстепенен пик, който да е по-сериозен. Има вид и двата пика да се слеят в един по-голям”, съобщи Витанов.

Той добави, че евентуално няма да достигнем 40-45 % позитивни проби дневно, защото потенциалът на лабораториите сега е по-голям.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР