Делта вариантът набира скорост. За това предупреди в сутрешния блок

...
Делта вариантът набира скорост. За това предупреди в сутрешния блок
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Делта вариантът се предава по-лесно и има по-висок вирусен товар

Делта разновидността набира скорост. За това предизвести в утринния блок на Българска национална телевизия шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.

По думите ѝ това е вид, който се популяризира по-лесно и бързо, само че би трябвало да имаме поради няколко неща. Факт е, че съгласно едно изследване се оказва, че 1 000 пъти е по-висок вирусният товар в дихателните пътища при болест от делта инфекцията. Още преди болните да са осъзнали, че са заболели стартират да предават вируса, предизвести проф. Христова.
 Проф. Ива Христова: Преболедували и имунизирани да си сложат нова доза преди есента Проф. Ива Христова: Преболедували и имунизирани да си сложат нова доза преди есента
В Националния център по заразни и паразитни заболявания за първи път беше дешифриран един Бета вид - южноафрикански, плюс още седем към...

Тя уточни, че два пъти и половина по-лесно се предава делта разновидността и стартира да измества другите разновидности. У нас към момента не господства делта разновидността, само че чака ще набере скорост, посочи проф. Христова. Алфа разновидността е преобладаващ, само че до месец, месец и половина делта разновидността ще стартира да господства, означи тя.

Проф. Христова добави, че сега вирусът се популяризира дифузно, а не клъстерно. Към момента положението в страната е умерено, имунизираните и преболедувалите също би трябвало да бъдат спокойни. Тези, които не са имунизирани или не са преболедували би трябвало да помислят за своето бъдеще дали желаят да боледуват или не, настоя проф. Христова.

Хронично болните хора, увреждания на сърдечно-съдовата система и редица други хронични болести остават рискови от заразяване с делта разновидността на инфекцията. България има задоволително количество ваксини, тъй че напрактика всички, които желаят да се имунизират, може и е добре го направи, прикани проф. Ива Христова. Всеки би трябвало да осмисли от какво може да се защищити, когато се имунизира, само че това ненапълно е персонален акт, акцентира шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

„ Ако бяхме ваксинирали всички хора в цялата планета алфа разновидността нямаше да мине в друга разновидност “, безапелационна бе проф. Христова.
 Заразените с Делта разновидността на COVID-19 са работили в хранилище и не са контактували с пасажери Заразените с " Делта " разновидността на COVID-19 са работили в хранилище и не са контактували с пасажери
Установените случаи на хора от столичния електротранспорт, инфектирани с делта разновидността на кронавируса, работят в хранилище, не в транспортни сре...

Тя не знае какъв брой ваксини могат да бъдат бракувани заради приключване периода им на валидност, тъй като е работа на Министерство на здравеопазването, само че доколкото е осведомена няма да бъдат бракувани, а продадени или подарени на други страни.

Прочетете още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР