„„Делта“ вариантът на коронавируса по дефиницията на СЗО в момента

...
„„Делта“ вариантът на коронавируса по дефиницията на СЗО в момента
Коментари Харесай

Експерт: „Делта“ вариантът на коронавируса в момента е в разгар

„ „ Делта “ разновидността на ковид по дефиницията на СЗО сега е в кипеж, защото измества сполучливо всички останали. На процедура от международните бази данни на секвениране този вид е в разцвет в международен мащаб, като кривата на затихване се чака до два – три месеца “, изясни проф. Сорен Хайрабедян от Института по биология и имунология при Българска академия на науките в предаването „ Тази събота и неделя “.

„ Данните от други страни, в които се следи по какъв начин протича имунизирането, демонстрират, че над 70% от двойно имунизираните са предпазени “, уточни проф. Хайрабедян. Според него има опция да се превентира.

„ Вирусът към този момент е унас, това че са изолирани и потвърдени 7 индивида, не значи, че са толкоз. Има го в прилежащите страни, миграцията на хора е такава, че рано или късно ще пристигна “, добави той.

Според него хората, които са податливи на заболяване, изключително групите, които са затрашени – възрастни, с спомагателни хронични болести и не са имунизирани, те ще бъдат наранени.

Според него слабият интерес към имунизациите се дължи на арогантсността на 21 век. „ Хората са привикнали технологиите да бъдат даденост, всичко да се случва незабавно “, означи проф. Сорен Хайрабедян.

„ РНК имунизациите са нов вид терапия въобще и за една година бяха направени ваксини, които са с доста висока успеваемост. Свикнали сме всичко да ни се дава и когато го получаваме доста елементарно, започваме да се чудим “, счита специалистът.

„ Имаше и мощна агитация против имунизирането. Като цяло хората считат, че имунизациите са нещо нездравословно, макар че са отстранени болести, които са били доста тежки “, означи той.

Според него с вирус от този вид не е добре да получавате имунитет по натурален път, защото той поврежда много организма. „ COVID-19 ye стане простуда, само че няма да е след 5-6 години “, счита проф. Сорен Хайрабедян.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР