„Делта“ (или индийският вариант) варианта на Covid-19 на закрито е

...
„Делта“ (или индийският вариант) варианта на Covid-19 на закрито е
Коментари Харесай

Индийският вариант на коронавируса е 64% по-заразен от британския и по-устойчив срещу ваксини

„ Делта “ (или индийският вариант) разновидността на Covid-19 на закрито е с 64% по-заразен от „ алфа “ (британския) варианта и също по този начин има нараснала резистентност към ваксини, оповестява Sky News, базирайки се на изводите на Службата за публично опазване на здравето на Англия (PHE).

Както написа медията, по-високата заразност на „ делта “ варианта е открита в последните проучвания на PHE, които също демонстрират, че вариантът е с 40% по-заразен навън.

Според специалистите на службата, имунизациите Pfizer и AstraZeneca след първата инжекция имат 17% по-ниска успеваемост против разновидността „ делта “ спрямо варианта „ алфа “. След втората инжекция обаче тази разлика на процедура изчезва и затова управляващите в Обединеното кралство би трябвало да завършат имунизацията в рискови групи допустимо най-скоро, упорстват специалистите от PHE.

Понастоящем „ индийският “ вариант съставлява повече от 90% от новите случаи на коронавирусна зараза във Англия - през последната седмица броят на инфекциите с този вид се е нараснал с 243% до 42 323. Междувременно, съгласно данните на PHE, това внезапно нарастване може да се изясни с увеличената успеваемост на тестванията и откриването на вариантите, оповестява Sky News.

Като цяло броят на инфекциите в Обединеното кралство доближава най-високите равнища от началото на април: от 29 май до 5 юни делът на инфектираните в страната е 1 на 560 души, до момента в който седмица по-рано тази цифра не надвишава 1 на 640 души, оповестява медията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР