Delray Beach Open, втори кръгДЖон Милман – Маркос Гирон 6-3,

...
Delray Beach Open, втори кръгДЖон Милман – Маркос Гирон 6-3,
Коментари Харесай

Джон Милман очаква Димитров или Крюгер на четвъртфинал


Delray Beach Open, втори кръг
ДЖон Милман – Маркос Гирон 6-3, 7-6(6)


Австралиецът Джон Милман ще бъде противник на Григор Димитров на четвъртфиналите в Делрей Бийч, в случай че българинът успее да преодолее Мичъл Крюгер в първия си мач в шампионата.

Световният №91 доближи до топ 8 след триумф в два сета над Маркос Гирон – 6-3, 7-6(6) след мач, в който беше доста постоянен на сервис и в това време бе оптимално ефикасен в реализирането на шансове за пробив – 2 от 2.

Мачът стартира ужасно за Милман, който поведе с 5-0 преди да се отпусне за малко и да разреши серия от три гейма за американеца. Това не му попречи да постави завършек на сета от втория опит с гейм на 0.

Във втората част и двамата бяха безапелационни на сервис и закономерно стигнаха до тайбрек. Дългият гейм се разви доста мъчително за Гирон, който при 6-3 имаше три поредни пробива, само че ги пропусна, а след петата си поредна точка Милман си подсигурява успеха.

За него това е втора чудесна победа във Флорида, откакто в първи кръг победи след три тайбрек сета Максим Креси.

До момента Димитров и Милман имат два мача между тях като и двата са на хард в Бризбън и са извоювани от българина – 4-6, 7-6(8), 6-3 през 2018-а и 6-3, 6-4 през 2019-а.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР