Delray Beach Open, финалТейлър Фриц – Миомир Кецманович 6-0, 5-7,

...
Delray Beach Open, финалТейлър Фриц – Миомир Кецманович 6-0, 5-7,
Коментари Харесай

Делрей Бийч: Фриц е шампион след победа над Кецманович


Delray Beach Open, край
Тейлър Фриц – Миомир Кецманович 6-0, 5-7, 6-2


Тейлър Фриц завоюва петата си купа в кариерата. Първата ракета на Съединени американски щати победи Миомир Кецманович на финала на шампионата от сериите АТР 250 в Делрей Бийч. Американецът се наложи с 6-0, 5-7, 6-2. За него това е втори извоюван трофей на родна земя, откакто през 2022 година бе най-хубав в Индиън Уелс.

Фриц към този момент води в общия баланс против Кецманович 3-1, като го е побеждавал още на Мастърсите в Индиън Уелс и Маями.

От началото на годината това е втори огромен триумф за първенеца, откакто той победи със Съединени американски щати на United Cup.

Световният №7 стартира впечатляващо против сърбина и за малко повече от 10 минути игра поведе с 3-0 в първия сет. Въпреки че Кецманович опита да се задържи в частта, американецът продължи серията си и поведе в мача след 6-0.

Колебанията за Фриц пристигнаха чак в края на втория сет. В осмия гейм той пропусна два брейкбола, а в десетия не съумя да осъществя и мачбол от посрещане – 5-5. Изпуснатите шансове повлияха на американеца и той загуби идващите два гейма – 5-7.

От основно значение за него бе да стартира устойчиво третия сет. Сервисът му още веднъж стартира да работи, а по-късно Фриц стана рисков и при ретур. Той проби за 3-1, а в осмия гейм постави завършек на мача от посрещане – 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР