Делойт даде старт на годишната класация “Technology Fast 50 за

...
Делойт даде старт на годишната класация “Technology Fast 50 за
Коментари Харесай

Делойт отвори регистрациите за участие в класацията Technology Fast 50

Делойт даде старт на годишната ранглиста “Technology Fast 50 ” за Централна Европа, онлайн регистрациите за присъединяване са отворени, оповестиха от компанията. Престижната районна ранглиста на фирмите в софтуерния бранш се организира за 20-та поредна година и дава, както на одобрените, по този начин и на нововъзникващите софтуерни компании платформа, посредством която да разпространяват своята лидерска позиция в софтуерната промишленост.

Вече 20 години програмата се организира в следните страни от Централна Европа: Албания, Босна и Херцеговина, България, Естония, Косово, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватия, Черна Гора, Чехия.

„ Независимо от това дали са огромни или дребни, обществени или частни, българските компании, които се развиват динамично, предизвикват нововъведенията и задават тона за революционизиране на софтуерния пазар в България, заслужават да бъдат подкрепяни и отличавани. Делойт предприе тази самодейност преди 20 години с желанието да завоюва самопризнание за процъфтяващия софтуерен бранш, който се създаваше в страните от Централна Европа. Броят на участниците във Fast 50 демонстрира, че самите компании признават класацията като опция за придобиване на районно, европейско и международно самопризнание “, разяснява съгласно Александър Захариев, Лидер на Програмата „ Делойт Technology Fast 50 “ за България

 

Повече за Делойт Technology Fast 50

 

Делойт Technology Fast 50 за района на Централна Европа класира 50-те най-динамични софтуерни компании въз основата на процентен растеж на техните доходи за 4-годишен интервал и включва компании от всички свързани браншове - Комуникации, Екологични технологии, Финтех, Софтуер, Хардуер, Науки за живота, Медии и развлечения. За задачите на класирането през 2019 година ще бъдат оценени приходите на фирмите от 2015 година до 2018 година.

 

Класацията в детайли 

 

Класацията е разграничена на три категории и две спомагателни награди – Награда за „ Most Disruptive Innovation “ и Награда за „ Социално влияние “.

 

Основна категория Fast 50

За да взе участие в тази категория, всяка една от фирмите е належащо да дава отговор на следните критерии:

- Компаниите да са осъществили доходи от оперативна активност в размер на минимум 50 000 евро през 2015 година, 2016 година и 2017 година и доходи от оперативна активност в размер на минимум 100 000 евро през 2018 година

- Седалището на компанията да се намира в страна от Централна Европа (Албания, Босна и Херцеговина, България, Естония, Косово, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватия, Черна Гора или Чехия).

- Компанията да създава лична технология или да отделя обилни средства за научноизследователска и развойна активност.

- Да има фирмена конструкция, която изключва филиали с мажоритарна благосъстоятелност на задгранични стратегически компании.

 

За да отговори на критериите за допустимост на идващия стадий от класацията - Deloitte Technology Fast 500 за района ЕМЕА, дадена компания би трябвало да осъществя доходи от оперативна активност в размер на минимум 50 000 евро (за 2015 г.) и доходи от оперативна активност в размер на минимум 1 000 000 евро за 2018 година (За съпоставяне условието за Fast 50 Централна Европа е 100 000 евро за 2018 г.).

 

Категория „ Изгряващи звезди “

 

В категорията „ Изгряващи звезди ” Делойт номинира „ млади “ компании, които имат огромен капацитет за развиване, само че са неотдавна на пазара и не могат да отговорят на минималния аршин за 4-годишна активност, който е наложителен за главната категория Fast 50. За да вземат участие в категорията „ Изгряващи звезди “, фирмите би трябвало да развиват активност в продължение на минимум три години и да осъществят доходи от над 30 000 евро за всяка една от последните три години (2016-2018). С изключение на това условие, всички други критерии са идентични с тези от главната категория Fast 50.

 

Категория „ Големите 5 “

 

Тази категория класира динамично разрастващи се огромни софтуерни компании, които са постигнали извънреден напредък през предходните четири години. За да бъдат позволени да вземат участие в тази категория, фирмите би трябвало да дават отговор на същите критерии като в главната категория Fast 50, като се изключи изискването за годишните доходи за последната финансова година (2018 г.), които би трябвало да надвишават 25 млн. евро.

 

 

Награда за „ Most Disruptive Innovation ”

 

Наградата за " Most disruptive innovation ” отличава компании, разработващи неповторим и новаторски артикул или предоставящи услуги, които имат революционно влияние върху пазара. Победителят или спечелилите ще бъдат определени от без значение жури.

 

Награда за Социално влияние

 

Наградата за обществено влияние отличава компания, която сполучливо свързва цифровите артикули или услуги с позитивното влияние върху обществото и/или околната среда. Победителят или спечелилите ще бъдат определени от без значение жури.

 

Защо да кандидатствате?

 

Програмата уголемява своето въздействие отвън района на Централна Европа. Всички участващи компании, които дават отговор на критериите за присъединяване в Делойт Technology Fast 50 CE (не единствено тези, които са се класирали в топ 50), имат опция да вземат участие и да бъдат отличени в идващия стадий на класацията - Technology Fast 500, който класира 500-те най-динамични компании за района ЕМЕА (Европа, Близък Изток и Африка). Заедно с останалите две ранглисти - класацията за Северна Америка (Deloitte Technology Fast 500 North America) и класацията за Азиатско-тихоокеанския район (Deloitte Technology Fast 500 Asia-Pasific, APAC), фирмите, които съумеят да се класират ще бъдат разпространявани в локални, национални и интернационалните медии, както и в обществените медии.

 

Как да кандидатствате

 

Кандидатите, отговарящи на критериите на Tech Fast 50 за Централна Европа ще бъдат въведени автоматизирано в разширения формат на състезанието Deloitte Technology Fast 500 ЕМЕА. Регистрациите за издание 2019 на класацията ще приключат на 31-ви юли 2019 година Резултатите от класирането ще бъдат оповестени на 17-ти октомври 2019 година

 

За да се регистрирате онлайн и да получите повече информация по отношение на всички критерии за допустимост, апелирам посетете уеб страницата на Deloitte Technology Fast 50:

www.deloitte.com/cefast50.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР