Деловите срещи на премиера Бойко Борисов в Москва започнаха с

...
Деловите срещи на премиера Бойко Борисов в Москва започнаха с
Коментари Харесай

Борисов към Медведев: Разчитам на срещата с Путин да си поговорим за Сирия и Европа

Деловите срещи на премиера Бойко Борисов в Москва започнаха с премиера на Русия Дмитрий Медведев. Той посрещна българския министър-председател в Приемния дом на държавното управление на ул. „ Воздвиженка ” 16. Очаква се до час по-късно съветският президент Владимир Путин да одобри Борисов в своя кабинет в Кремъл, който е по-голям от залата за конференции. От българска страна в срещата ще вземат участие вицепремиерът Томислав Дончев, енергийният министър Теменужка Петкова и посланикът ни в Москва Бойко Коцев.
 Снимка: Пламен Стоименов Снимка: Пламен Стоименов
Шефът на „ Булгартрансгаз ” Владимир Малинов разяснява, че трета тръба по трасето на „ Южен поток ” е допустима единствено в случай че има пазарно търсене.

„ Отношенията сред България и Русия в последно време се активизираха. Скоро беше при нас вашият президент, в този момент имам щастието да ви приема като държавен началник. Сърдечно ви поздравявам ”, обърна с към премиера Бойко Борисов съветският му сътрудник Дмитрий Медведев.

Борисов отговори, че ще се радва с Медведев да обсъдят икономическите връзки тематиките за туризма, битката с тероризма, енергийните планове. „ Светът в този момент е доста тежко място разгадавам на срещата с Путин да си поговорим за Сирия, Европа, тъй като и ние сме пострадали от миграционната вълна ”, сподели още българският министър председател.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР