Деловата активност в еврозоната в края на миналата година се

...
Деловата активност в еврозоната в края на миналата година се
Коментари Харесай

Eврозоната може да избегне твърдото икономическо приземяване, според нови данни


Деловата интензивност в еврозоната в края на предходната година се е свила по-малко, в сравнение с се смяташе в началото, на фона на отслабващата инфлация, демонстрира изследване, което допуска, че рецесията в Европа може да не е толкоз дълбока, колкото се очакваше, съобщи Ройтерс.

Окончателният показател на мениджърите по доставките Пи Ем Ай (PMI) на " Стандарт енд Пуърс Глоубъл " (S&P Global) за еврозоната, считан за добър индикатор за икономическото " здраве ", се увеличи до 49,3 през декември от 47,8 през ноември и над предварителната оценка от 48,8, добавя Ройтерс. Макар и показателят да е към момента под границата от 50, разделяща растежа от свиването, от юли до декември се регистрира петмесечен връх.

" Икономиката на еврозоната продължи да се утежнява през декември, само че силата на спада се забавя за втори следващ месец, условно сочейки стесняване на стопанската система, което може да е по-леко от в началото предстоящото “, споделя Джо Хейс, старши икономист в " Стандарт енд Пуърс Глоубъл ". " Въпреки това в резултатите от изследването има малко доказателства, които да допускат, че стопанската система на еврозоната може скоро да се върне към важен и постоянен напредък. "

Проучване на Ройтерс през декември предвижда, че стопанската система на района се е свила с 0,3 на 100 през последното тримесечие и се чака, че ще го направи с 0,4 на 100 през актуалното тримесечие.

Цялостното търсене понижа за шести следващ месец, въпреки и с по-бавни темпове, в сравнение с се смяташе в началото, демонстрират още данните на " Стандарт енд Пуърс Глоубъл ". Индексът Пи Ем Ай за новия бизнес отскочи до 47,0 от 45,8, удобно над първичната оценка от 46,5.

Частта на показателя обхващаща водещия бранш на услугите в блока, нараства съвсем до точката, разделяща растежа от свиването на стопанската система, регистрирайки стойност от 49,8 спрямо 48,5 през ноември. Предварителната оценка беше 49,1. Ценовият напън в бранша понижава през предишния месец, въпреки и да остава висок.

Индексът на индустриалните цени падна до 61,0 от 62,3 и най-ниското си равнище от август. Това евентуално ще бъде взето под внимание от ръководството на Европейската централна банка, които в последната половин година стягат паричната политика, за да овладеят инфлацията, която се движи доста над мечтаната цел от 2 на 100, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР