Делото, заведено срещу изграждането на пловдивския зоопарк от природозащитници, е

...
Делото, заведено срещу изграждането на пловдивския зоопарк от природозащитници, е
Коментари Харесай

Съдът решава до месец съдбата на зоопарка в Пловдив

Делото, заведено против построяването на пловдивския зоопарк от природозащитници, е оповестено за решение във Върховния административен съд. Това стана ясно, след следващото съвещание в понеделник, на което не се явиха жалбоподателите. Така ориста на спрения градеж ще стане ясна до месец, когато съдът да излезне с дефинитивно решение по проблема.

Преди повече от година съдружие " Гражански надзор и отбрана на животните " заведе дело против отхвърли от страна на община Пловдив за осъществяване на оценка за влияние върху околната среда при смяната на градоустройствения проект на парк " Отдих и просвета ", където се построява зоопарка. От общината са безапелационни, че при положение на удобно решение на съда са подготвени да завършат градежа в най-кратки периоди. Кметът Иван Тотев разгласи, че сега събират документите за издаването на Акт 11, а в зоологическата градина ще бъдат разкрити 26 щатни бройки, като бюджетът ще бъде гласуван на сесията на общинския съвет в сряда. Иван Тотев зарадва всички като заяви, че в случай че зоологическата градина отвори порти в границите на тази година, то входът за нея ще е безвъзмезден.

Старата зоологическа градина бе дефинитивно затворена през 2008-ма година. 6 години по-късно бе даден старт на реконструкцията й, като по план тя би трябвало да бъде построена по най-съвременните условия. От 9 декара, сегашният терен се простира на 40 декара, в които са построени 22 естествени хабитата за животните. Те ще живеят в условия, оптимално близки до тези в природата, а посетителите ще имат непосреден контакт с тях. Тук посетителите ще могат да видят най-разнообразни типове животни като фламингота, жерави, азиатски видри, камерунски кози, муфлони, рисове, камили, мечета, скунксови, сурикати и доста други. В приключения зоопарк ще има още зони за отдих и отмора, атракциони, детски площадки, търговски обекти и огромен паркинг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР