Делото, заведено от Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов и

...
Делото, заведено от Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Съдът гледа делото на Елена Йончева срещу Бойко Борисов


Делото, заведено от Елена Йончева против премиера Бойко Борисов и Политическа партия ГЕРБ за неимуществени вреди ще се състои през днешния ден.

Гражданското дело по разказа на Софийския областен съд ще бъде прегледано в намерено правосъдно съвещание, оповестиха от правосъдния орган. Делото е формирано по постъпила искова молба на Елена Йончева, с която против Бойко Борисов и Политическа партия ГЕРБ са предявени искове за солидарно заплащане на сумата от 20 000 лв.. Тази сума съставлява обезщетение за претърпени неимуществени вреди, за които националният представител от левицата твърди, че са породени от изказвания на министър-председателя, направени на 10 и на 12 март тази година в Бургас и във Варна - към тези дати Йончева не е народен представител, а лидер на листата на "БСП за България " в Хасково, а Борисов не е министър председател на страната.

Делото за клюка и уронване на престижа на журналистическата специалност Йончева заведе против Борисов поради неговите думи, че страната е била длъжна да заплати за нея (Йончева) 2 млн. Борисов акцентира, че става въпрос за класифицирана информация и пряк спор на ползи, тъй като по това време е живеела със Сергей Станишев, който е министър председател тогава. Йончева отхвърли да е правила работата си като публицист по горещите точки на света на държавни разходи. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР