Делото за ул. "Алабин" е минало само на първа инстанция

...
Делото за ул. "Алабин" е минало само на първа инстанция
Коментари Харесай

Съдия Красимир Мазгалов: Решението на съда зависи от събраните доказателства по делото

Делото за ул. "Алабин " е минало единствено на първа инстанция и не е приключило, по тази причина не е редно да се разяснява. 10 години са се изготвяли експертизи по него, правосъдната фаза е едвам от 2 години. Това сподели в ефира на БТВ Красимир Мазгалов, член на УС на Съюза на съдиите. Думите му са във връзка решението на Софийски градски съд, който разгласи за почтени 4-мата подсъдими за рухналата постройка на столичната ул. "Алабин ", която умъртви 2 млади дами през 2006 година Четиримата подсъдими бяха изправени пред съда за причиняване гибел на повече от един човек заради немарливо осъществяване на работата.

Присъдата не е дефинитивна и може да се апелира пред Софийски апелативен съд.

"По отношение на това дело и други каузи избрани медии основават авансово очаквание какво тъкмо би трябвало да е решението по делото. Ако то се разграничава тези медии стартират акции против съдията и правосъдната система. Следва да има самостоятелност на правосъдната система. Стигало се е до гонене на съдии и снимане на фамилията на арбитър, което е неприемливо. Такива изявления въздействат на съдиите опри взимане на решения и основават атмосфера на боязън, че в случай че не вземат несъмнено решение, ще бъдат подложени на тормоз ", съобщи арбитър Мазгалов.

"В последна сметка би трябвало да разберем, че решението на съда зависи от събраните доказателства по делото, което не е в прерогативите на съда. Единствено и единствено цялата отговорност се трансферира на съдията, само че изходът от делото зависи от доста други инстанции преди съдията ", акцентира юристът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР