Делото за убийството на известната актриса Виолета Донева продължава днес

...
Делото за убийството на известната актриса Виолета Донева продължава днес
Коментари Харесай

,,Наръга ме с нож, докато спях“: Ивет, убила баба си – актрисата Виолета Донева, с нов опит за убийство

Делото за убийството на известната актриса Виолета Донева продължава през днешния ден с разпит на очевидци. В началото на съвещанието подсъдимита внучка Ивет Стайкова изиска думата за пояснения.

Ивет Стайкова направи изказването си през сълзи, наложи се да направи пауза, с цел да се успокои.

На разпита участва и приятелят й Виктор Лозанов. Когато съдията попита дали живеят дружно, Виктор отвърна: „ В момента не “.

Ивет Стайкова е упрекната за убийството на баба си Виолета, осъществено на 22 октомври 2022 година с особена свирепост и по непосилен за жертвата метод. Според обвинителния акт 81-годишната актриса, запомнена от филмите “Обич “ и “Сбогом, другари “, е издъхнала от 54 удара с кухненски нож в главата и тялото.

Посочен бе и претекстът на Ивет – жестока ненавист поради опитите на старицата да накара своята внучка да спре опиатите, които вземала от 14-годишна.

Ето какво сподели Ивет пред съда:

„ На 14 години започнах да взимам трева, пробвах LCD и амфетамини. Арестуваха ме на 15 години с трева, когато и нашите се разделиха. Зарадвах се, тъй като непрекъснато се караха, с майка ми се изнесохме при баба ми и дядо ми.

Една вечер й споделих, че ще е самоубия, в случай че не пребивавам сама. Преместих се в „ Лозенец “ при едно момче, смесвах по 5, 6 типа опиати и дизайнерски дроги.

Припадах. Взимах големи количества и ги комбинирах. Когато нямах започнах да изпадам в суматоха. Виждах хора, чувах гласове, развих параноя. Хората имаха маски. Дори извиках полиция, тъй като ги виждах. Естествено бях на 3-4 типа дрога.

Състоянието ми се утежни, чувах гласове, беше извънредно. Повечето пъти, когато изпадах в експанзия, не помнех нищо по-късно и усещах голямо възприятие за виновност, наранява се, само че взимах още дрога.

Мама ме насърчи да отида при психиатър. Разказах му какво слушам и виждам. Диагностицира ме сме с параноя и метаамфетаминова неуравновесеност. Обещах на психиатъра, че на 18 ще вляза в комуна, с цел да се изчистя от опиатите.

Когато се прибирах, трябваше да изляза съвсем незабавно, тъй като мислех, че ме преследват, вкараха ме в лудница. Казах на татко ми, че ще се самоубия. Исках вниманието и спокойствието което в никакъв случай не съм имала. Имах тежко детство, постоянно изпадах в нервности.

След като излязох от лудницата баба и дядо ме настаниха, една вечер се счупи едно стъкло и ме изгониха. Бях сама като куче. Всички ме изоставиха. Виктор ме приюти.

Взимахме гъби, пико, кристали, дизайнерски дроги и нов тип кристали, халюциногени, трева. Хвърлих се от четвъртия етаж, халюцинациите бяха ужасяващи. Един ден получих „ bad trip “. Сънувах кошмари.

Исках да се разходя, само че не можех, не различавах лицата на хората към мен, когато взимам, камо ли какво приказвам. Малко по-късно ме закараха при баба Вили. Разбирам се идеално с нея. Няколко дни пуших единствено трева. Но не устоях дълго, имах единствено гъби и картон в себе си. Пак започнах да слушам гласове, уплаших се, по-късно всичко ми е черно.

Толкова скърбя за случилото се, желая да я върна, в никакъв случай няма да си простя. В жилището нямаше други хора с изключение на баба Вили “, показа подсъдимата, предава Блиц.

Ивет Стайкова съобщи, че е подвластна и в продължение на дълги години е употребявала големи количества дрога и харюциногенни субстанции. Тя е безапелационна, че не е разбирала какво се случва и всичко към убийството на баба й е обгърнато в черна мъгла.

„ Бях задремал, когато тя ме наръга с нож “, това съобщи пред съда по време на свидетелските разпити 30-годишният Виктор Лозанов, гаджето на Ивет Стайкова.

Виктор беше облечен с спортен екип, ядосваше се на въпросите на отбраната, а от време на време избухваше в смях.

„ През 2022 станахме гаджета. С Ивет от началото живеехме настрана, само че няколко месеца преди убийството живяхме дружно в моя апартамент. Разбирахме се, имахме леки пререкания.

Тя беше използвала много халюциногени, когато се опита да се бие с мен. Бях задремал, когато тя ме наръга с нож. Но не съм бил в схващане, когато съм бил наръган. Имах кръв по гърба.

Майка ми беше тогава в жилището, не бяхме единствено двамата с Ивет. У нас заради някаква причина имам много ножове. Ивет няма личен нож. Не съм виждал “, сподели той, представен от Фокус.

Виктор даде спорни показания, в които показа, че е „ бил наръган, само че в съня си “. Той означи, че Ивет е доста объркана и в група от хора постоянно е казвала, че „ животът е игра “.

Според него по време на връзката им Ивет не е употребявала постоянно опиати. Той показа, че единственият човек, който е желал да я приюти е била баба й. Случвало се е двамата да използват амфетамини и трева, уточни очевидецът.

„ В тези среди, в центъра по градинките всички си мислят, че са божества и магьосници “, счита гаджето на Ивет и дефинира средата на подсъдимата като фракция.

Виктор показа, че Ивет е посещавала психиатър поради опиатите и тъй като се е чувствала изгубена. Виктор и майка му са хората, които водят Ивет в жилището на баба й. „ Аз бих живял с нея още, тя искаше да се махне. Закарахме я със фамилната кола и няколко раници “.

Впоследствие съдията прочете показания на Виктор, дадени пред полицията. Там той е безапелационен, че Ивет постоянно е употребявала опиати. Свидетелят уточни за правилни разпитите си от по-рано.

Майката на Виктор също беше разпитана. Тя беше безапелационна, че се е разбирала прелестно с обвинената, само че посочи, че от време на време е била нападателна към сина й. „ Прободе го в гърба с нож “, съобщи майката и добави:

„ Аз я закарах при баба й, дружно със сина ми. Разговарях с Виолета Донева, изпуших една цигара в жилището й. Баба й доста обичаше Ивет. “

„ След като Ивет се хвърли от четвъртия етаж в болничното заведение постановиха съществуване на опиати. От там знам, че използва. Има и здравно за това предадено. Синът ми също използва трева от време на време “, добави свидетелката.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР