Делото за убийството на Евгения Чорбанова продължава по същество в

...
Делото за убийството на Евгения Чорбанова продължава по същество в
Коментари Харесай

Откритата в куфар Евгения убита заради пари за апартамент?


Делото за убийството на Евгения Чорбанова продължава всъщност в Софийския градски съд с разпит на очевидци. През декември м.г. правосъдният състав отхвърли да върне обвинителния акт на прокуратурата, както изиска отбраната на подсъдимите за закононарушението – брачният партньор на убитата Орлин Владимиров и татко му Пламен.

Първа свидетелства майката на Евгения. Капка Чорбанова съобщи, че съгласно нея и брачна половинка ѝ претекстът за закононарушението не е ревнивост, а веществен - парите за апартамент, който Евгения и Орлин са желали да купят.

Тя описа, че не знае фамилията да е имало проблеми. Имало обаче един случай, през април 2021 година - няколко месеца преди убийството, когато Орлин е изгонил от жилището им брачната половинка и детето си, те се върнали на идващия ден. Също по този начин Евгения споделила на майка си, че Орлин ѝ проверявал скрито телефона с кого си написа. 

Майката добави, че не знае Евгения да е имала връзка с различен мъж. Още първоначално, откакто Евгения била оповестена за търсене, тя поискала Орлин да мине на детектор на лъжата, само че той отказал. Тя сподели още, че Орлин е инсталирал камери в детските играчки на детето, с цел да следи жена си.

По делото следва да бъдат разпитани още бащата на Евгения, брат ѝ и брачната половинка му, както и други близки. Преди днешното съвещание пред Съдебната палата още веднъж се събраха другари на убитата с искане за правдивост, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тялото на Евгения Чорбанова беше намерено през 2021 година в куфар във водоем. Тя изчезна през октомври, а тялото ѝ беше открито през ноември. Мъжът на убитата употребил телефона ѝ и нейните профили в приложения за връзка. Той взел участие и в издирването на брачната половинка си. Според проверяващите бащата Пламен Владимиров е съдействал на сина си да прикрие следите на закононарушението. Обвинението показва, че закононарушението е осъществено по изключително непосилен метод за жертвата и тя е осъзнавала какво се случва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР