Делото за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина

...
Делото за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина
Коментари Харесай

Делото срещу обвинения за убийството в Борисовата градина Йоан Матев беше отложено

Делото за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина ще продължи на 20 февруари. По искане на отбраната Софийският градски съд не даде ход на разпоредителното съвещание по делото против упрекнатият на убийството на момчето Йоан Матев, заяви БНР.

Адвокатите на Матев, които към този момент са трима, желаеха нова дата, с цел да уточнят тактиката си. Защитата пледира, че Матев не е направил убийството.

Георги Игнатов бе погубен на 2 юни 2015 година Дълго по-късно оръжието на закононарушението не беше открито. Йоан Матев бе арестуван за убийството през февруари тази година, като ножът, с който се счита, че е погубен Игнатов, е открит покрай мястото на престъплението в хода на следствието. В рамките на досъдебното произвеждане се разбра, че по планове нож не са открити биологични следи и по тази причина не може да се откри изрично, че точно Матев го е употребявал.

" При едно такова тежко време, при едно такова тежко дело е обикновено кардинално да се съблюдава правото на отбрана на подсъдимото лице и да се обезпечи опция на всички юристи. Затова постоянно и честа процедура е на съдилищата, когато се отсрочва делото за друга дата, тази последваща дата да бъде съобразена със служебните задължения ", обявиха юристи Виктор Попов и Иван Томов, представени от БНР.

" Много юристи - единият ангажиран на тази дата, другият на идната дата. Тяхна воля. Ще тръгне делото ", разяснява прокурор Зоя Мананска.

В правосъдната зала стана известно, че родителите на Георги Игнатов са поискали да бъдат конституирани като цивилен ищци и частни обвинители. Гражданските им искове във връзка с Матев са за 400 хиляди лв..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР