Делото за убитата при катастрофа в центъра на Шумен Светомира

...
Делото за убитата при катастрофа в центъра на Шумен Светомира
Коментари Харесай

19-г. убиец на Светомира с тотален цирк в съда: Карах с 88км/ч. Мислех, че ще мина! Пия успокоителни

Делото за убитата при злополука в центъра на Шумен Светомира Накева /22 г./ започва в понеделник в Окръжен съд-Шумен по съкратена правосъдна процедура.
Подсъдимият – ученикът Жечко Кюркчиев /19г./, призна обстоятелствата и събитията, изложени в обвинителния акт, който беше импортиран от Софийска градска прокуратура, написа „ Труд “.
Той е упрекнат, че на 28 септември м.г. в Шумен, към 21:15 часа, при ръководство на бялото си „ Волво “, движейки се по бул. “Симеон Велики “, в региона на кръстовище с кръгово придвижване, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като не пропуснал колата на студентката, движеща се по път с преимущество. Кюркчиев е карал с 103,7 км/ч.
При удара предизвикал по несъобразителност гибелта на Светомира и междинна телесна щета на Милена Събинова, която пътувала с нея в автомобил „ Ситроен “.
Пред съда в понеделник Жечко изрече страдание за случилото се. Той сподели, че карал със 88 км/ч и видял, че на пътя пред него няма нищо. При приближаване, забелязал другата кола и понижил. „ Мислех, че ще мога да мина “, сподели ученикът. Пред магистратите разгласи, че рядко излиза от вкъщи си /той е пуснат против 25 000 лева парична гаранция б.а./, не желае повече да кара кола, а след случилото се е на успокоителни, предписани от доктор.
Адвокатът на Жечко – Ивайло Йорданов, изиска на подсъдимия да бъде назначена сложна съдебно-психиатрична и психична експертиза. „ Не целим да повлияем на изтърпяване на наказването, а съдът да види в каква степен би трябвало да се приложи “, сподели юрист Йорданов. Съдът назначи експертизата, която ще бъде осъществена от движимости лица от Варна, а делото се отсрочва за 15 юни.
В идващото съвещание ще бъдат изслушани и двама очевидци по искане на юристите на околните на Светомира. Те ще изяснят дали са виждали Жечко във „ Волво “, карано от майка му.
От 3 до 15 година планува Наказателен кодекс за породена гибел по несъобразителност на пътя, а със съкратеното правосъдно разследване Кюркчиев ще получи право за понижаване на наказването му с 1/3.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР