Делото за т.нар. царски имоти е замразено в Европейския съд

...
Делото за т.нар. царски имоти е замразено в Европейския съд
Коментари Харесай

Делото за царските имоти в Страсбург е замразено

Делото за така наречен " царски " парцели е замразено в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург. Това оповестява някогашният български цар и министър председател Симеон Сакскобургготски в изявление за унгарското списание " Múlt-kor " (Минало време). Той желае разногласието с страната да бъде решен посредством разговор по извънсъдебен път.

Причината за заледяване на делото е решението на Конституционният съд (КС) да допусне за разглеждане всъщност на настояването за пояснение обвързвано с " царските " парцели, излиза наяве от обясненията на Сакскобургготски.

От тълкувателното решение на Конституционен съд би трябвало да стане ясно какви са правните последствия от предходно решение на Конституционен съд, с което се афишира за противоконституционен закона за лишаване на парцелите на царската фамилия през 1947 година

Очакванията са това да развърже изхода от делата за " Царска Бистрица ", " Врана " и 16 500 дка гори в Рила, които страната води против Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза. В момента те също изчакват решението на Конституционния съд по случая.

Досега страната печели всички каузи против Сакскобургготски. Според разнообразни правосъдни сформира така наречен " царски " парцели постоянно са били държавна благосъстоятелност. Съдиите считат, че решението на Конституционен съд за анулация на еднократно работилия Закон за конфискация на парцелите на някогашните царе и техните наследници от 1947 година сама по себе си не може да е съображение за реставрация. С дефинитивни правосъдни решения към този момент завършиха делата за двореца " Кричим " и " Ситняково ", хижата " Саръгьол " и бившето стопанство край Врана.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР