Делото за смъртта на журналиста Милен Цветков май е към

...
Делото за смъртта на журналиста Милен Цветков май е към
Коментари Харесай

Делото за смъртта на Милен Цветков май е към приключване, готвят се за пледоарии

Делото за гибелта на журналиста Милен Цветков май е към привършване, а прокурори и юристи се готвят за пледоарии. Днес се организира следващо съвещание по делото против Кристиан Николов, упрекнат за съзнателно причиняване на гибелта на журналиста Милен Цветков.

Адвокат Константин Симеонов, който е бранител на Николов, разяснява пред медиите, че на идващото съвещание, на 21 януари, евентуално " ще се дават пояснения и ще се пледира ".

По делото е известно, че при пътното произшествие, като се изключи че е карал с по-висока скорост от разрешеното, Николов е бил под въздействие на опиати. В кръвта му са открити тетрахидроканабинол и амфетамин. От разпитите по делото до момента е известно, че той е употребявал специфична паста и чай за утешение, поръчани от чужбина, в която се съдържа съставката тетрахидроканабинол, само че над допустимото.

Попитан за амфетамина в кръвта на Николов, юрист Симеонов препрати към свидетелските показания, съгласно които Кристиан и негови другари пили миналата вечер " алкохолна напитка със чудноват усет ". По думите му обяснението за опиатите в кръвта е значимо за определяне на умисъла на закононарушението и квалификацията на действието.

Адвокатът сподели още, че отбраната не спори за това, че Кристиан не би трябвало да носи отговорност. " Фактът на пътно-транспортното произшествие и виновността като лидер на Кристиан не предстои на оборване ", съобщи той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР