Делото за подкуп срещу кметицата на Младост Десислава Иванчева е

...
Делото за подкуп срещу кметицата на Младост Десислава Иванчева е
Коментари Харесай

Марковски: Делото срещу Иванчева е низ от примитивни компромати


Делото за рушвет против кметицата на " Младост " Десислава Иванчева е " низ от примитивни компромати ". Това счита нейният юрист Марин Марковски, ден откакто втора правосъдна инстанция остави подзащитната му в ареста.

" Химическото вещество, което се употребява за маркиране на пари, е пренесено върху кметицата на " Младост ", повтори юристът тезата си, която защитаваше и на процеса.

Пред бТВ той изясни, че по протокол тя има само към два квадтратни сантиметра по външната дясна част на дланта. Когато е писала несъгласие, върху листа е бил протоколът за парите, които са броени там, твърди юристът. Той разказа обстановката с думите " забележете какъв брой е просто ".

Според следствието Иванчева е имала светещо вещество и по носа, като беше обяснено, че тя най-вероятно сама го е пренесла там. " Има една фотография по какъв начин полицайка я хваща за устата. В един миг Иванчева вика " Искам моя юрист " и полицайката я хваща за устата. Тази полицайка е с ръкавицата, ето тя е пренесла веществото. Това са обстоятелствата ", съобщи Марковски.

Той дефинира риториката на прокуратурата, от която обявиха, че " Иванчева е светнала като коледна елха ", като детска фантазия. " Прокуратурата ни връща към детството – светването като коледна елха е в фантазията на прокурора, обвързвана с детските му години ", сподели Марковски.

По думите му няма нито една среща сред Иванчева и Ваклин, на която да му е желан рушвет (обвинението в действителност твърди, че Ваклин се е срещал единствено един път с нея, а е преговарял за сумите с Петко Дюлгеров, б.р.).

" Когато медиаторът е сложил парите в колата и е излязъл, къде са гаранциите, че той демонстративно е сложил парите пред кметицата и зам.-кметицата? ", попита Марковски.

След това Марковски насочи вниманието към ролята на Петко Дюлгеров: " Въпросът е той дали е автентичен медиатор или подложен комбинатор, който би трябвало да изобличи Иванчева - тук прокуратурата не можа да събере доказателства. "

Адвокатът изрично отхвърли да има записи, в които Иванчева споделя " Поставили сме Ваклин на колене, да си заплати ", както твърди обвиняването, въпреки че преди ден прокурорът по делото, направи забележка, че цитира " по памет " такива данни от СРС, а медии го написаха като прецизен откъс.

" Това е безспорна неистина. Аз съм чел записите, подобен израз няма. От СРС-та подобен израз няма ", безапелационен е Марковски.

Адвокатът разяснява още, че няма нито едно доказателство Иванчева да е поискала рушвет от 500 хиляди евро от Александър Ваклин, каквото е новото й обвиняване - с изключение на другото за получения рушвет. Според него парите може да поискани от медиатора.

" Аз съм трудно обезпокоен, тъй като престижът на прокуратурата значи доказателства и нищо повече ", добави Марковски.

" Има доста хора, които биха желали да затрият кметицата, тъй като тя желае преди да се прави блок, да се вършат градинки ", разгласи юристът. И посочи, че това " не е неразрешено от нито един закон ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР