„Делото за КТБ е толкова сложно – все едно да

...
„Делото за КТБ е толкова сложно – все едно да
Коментари Харесай

„Дейли Прес“: Прокуратурата скри зад гърба на Бареков всички политици, ограбили КТБ!

„ Делото за КТБ е толкоз комплицирано – все едно да сравниш интервенция на апендицит с присаждане на глава и да кацнеш с дизелов мотор на луната. Смятам, че ние кацнахме на Луната “. Това съобщи водещият прокурор по делото КТБ Иван Гешев, предава „ Дейли Прес “.

Очевидно Гешев си пада по фантастиката и това е видно от следствието на прокуратурата и направените от нея заключения. Трите години следствие са се материализирали в заключения, които се двоумят сред фантасмагоричното и комичното, на ръба на парадокса.Тези заключения в общи линии звучат по този начин: КТБ е персонален план на Цветан Василев, в който няма никакво присъединяване на политици, министри или цели държавни управления, без значение, че КТБ бе позната точно като „ банката на властта “ и в нея се държаха на сметка стотици милиони държавна пара.

Единствено име на забъркан политик, което се загатва, е това на Николай Бареков. Гешев приказва само за Бареков, който в никакъв случай не е бил във властта, само че икономисва имената на куп политици, биснесмени и близки до властта лица, в това число Красимир Каракачанов, Моника Станишева и Иво Прокопиев, тъй като не било „ правилно “.

Адвокатът на Цветан Василев, Христо Ботев обаче твърди друго. Според него освен името на Николай Бареков попада в материалите по делото, а измежду упоменатите са и артистът Владислав Карамфилов /Влади Въргала/, треньорът Константин /Тити/ Папазов, сегашният боен министър Красимир Каракачанов, Моника Станишева, предприемачът Иво Прокопиев. Вероятно има и други, чиито имена са спестени – от ласкателство и прикриване на забърканите, маскирано като „ уместност “.

Коректност към кого?

Очевидно към мощните на деня. До това се свеждат функционалностите на прокуратурата и Гешев – да си измият ръцете и да прикрият тези, които са комфортни.

Три години след началото на следствието октоподът, наименуван „ делото КТБ “ е по-силен отвсякога. А в случай че някой в миналото е имал подозрения, че политици, правораздаване и банка са оплетени в стегнат мафиотски възел, в който всеки прикрива всекиго в името на общото лапане – към този момент може да ги не помни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР