Делото за конфискацията на имуществото на Братя Галеви продължава догодина

...
Делото за конфискацията на имуществото на Братя Галеви продължава догодина
Коментари Харесай

Конфискуват имоти на Галеви за 4 милиона догодина

Делото за конфискацията на имуществото на Братя Галеви продължава следващата година с резултати на спомагателни въпроси по счетоводната експертиза. Магистратите от Окръжния съд в Кюстендил, под председателството на арбитър Татяна Костадинова, отхвърлиха настояването на юрист Капка Гергинова за прекъсване на производството по делото за конфискация на имущество на Пламен Галев и Ангел Христов. Решението на съда не предстои на обжалване, написа Ретро.

Съдът не почете и настояването за отправяне на питане по делото до съда на Европейския съюз. Той постанови двуседмичен период за отговори от страна на Министерството на правораздаването на каква фаза е осъществяването на правосъдната поръчка за разпит на двама изпълнителни шефове на две сдружения, регистрирани на Сейшелските острови, за какво не е изпълнена поръчката и какъв е нормалният период за осъществяването ѝ. По делото стана ясно обаче, че локалните служби са отказали да изпълнят тази поръчка.

Исковата молба на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество е над 800 страници, към които има и приложени 9 тома доказателства. Настоява се за конфискуване на имущество на обща стойност 4 250 189 лева, което се води на Галев и Христов, съпругите им Емилия Галева и Радмила Христова и следените от тях сдружения. Комисията е проверявала имуществото на двете фамилии за времето от август 1987 година до август 2012 година По предварителни калкулации разноските на Пламен Галев надвишавали приходите му с 6443 минимални заплати. Три движимости лица, изготвили счетоводно-икономическата експертиза по делото за приходите и разноските на някогашните барети, отговаряха в правосъдната зала на въпроси на юристите. Експертизата обгръща интервала от 2001 година до 2008 година Възникнаха доста въпроси към парцелите в с. Ресилово, автопарка, в който са включени и поръчкови коли, пътуванията в чужбина, които са изчислявани като командировки, телефонните диалози, заемите от физически лица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР