Делото, за което прокуратурата иска имунитета на Делян Добрев, е

...
Делото, за което прокуратурата иска имунитета на Делян Добрев, е
Коментари Харесай

Делян Добрев: Делото, заради което ми искат имунитета, е прекратено през 2022 г.

Делото, за което прокуратурата желае имунитета на Делян Добрев, е прекъснато предходната година. Това разгласи самият той на конференция в централата на ГЕРБ.

По-рано през днешния ден прокуратурата изпрати искане за събаряне на имунитета на Добрев за това, че в качеството си на министър на енергетиката е нанесъл вреди за НЕК за над 4 милиона лв..

Добрев изясни, че делото е формирано през 2013 година под натиска на премиера Пламен Орешарски, стояло " на трупчета " в продължение на девет години и е прекъснато с разпореждане през 2022 година

" Какво се случи за тези девет години? Всяко лято като потегли на отмора, ми се обаждат та потегли да давам показания. След девет години излязоха с разпореждане да прекратят делото. Излязоха с 20 страници претекстове за какво няма закононарушение. На 15 април 2022 година Днес това прекъснато разпореждане още веднъж го възобновяват, тъй като нямат друго, не могат да измислят друго ", сподели Делян Добрев.

Нарече прокуратурата е " наказателен орган и нищо друго ". Според Добрев задачата е тормоз - както против него, по този начин и против неговите сътрудници.

" Кога идва тази история - дни откакто основния прокурор разгласи, че почва да ни тормози, че сме политически отпадък и че ще се саморазправя с нас ".

Според Томислав Дончев задачата е образувалото се болшинството за правосъдна промяна в Народно събрание да бъде превърнато в малцинство.

" Всичко, което се случва е един мотив, че пътя,по който сме поели и би трябвало да бъде извървян докрая. Днес сме в обстановка, в която замисъла на Конституцията работи. В Народно събрание има болшинство, което готово да изърши правосъдна промяна до дъно ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР