Делото за катастрофата край момчилградското село Загорско, по което бившият

...
Делото за катастрофата край момчилградското село Загорско, по което бившият
Коментари Харесай

Отново отложиха делото срещу Местан за катастрофата край Загорско

Делото за злополуката край момчилградското село Загорско, по което някогашният политик Лютви Местан е един от обвинените беше отсрочено за следващ път. Причината е неизготвената петорна сложна автотехническа експертиза. Катастрофата край Загорско стана на 14 април 2019 година при опит на Лютви Местан да се включи с автомобил в основния път Кърджали - Комотини последва конфликт с друга кола. При злополуката умря 6-месечно дете. Обвиняеми по делото са някогашният политик и бащата на починалото бебе Юсеин Ахмед.

Още при започване на правосъдното съвещание беше показана молба от движимостите лица, в която те показват, че са почнали работа по експертизата, само че заради огромната си натовареност не са съумели да я завършат в период. Предия път делото още веднъж беше отсрочено по същата причина.

В правосъдна зала не присъстваше обвинения Юсеин Ахмед. Той също документално е уведомил съда, че има намерение да смени юриста си и не се явява на съвещанието затова. Пред съда Лютви Местан съобщи, че счита да изиска събирането на нови доказателства. Извън правосъдна зала някогашният политик съобщи, че ще упорства в правосъдна зала да бъдат изгледани телевизионни репортажи от мястото на злополуката.

" Има тотална преднамереност. Всичко, което води до оневиняването ми, не се взема поради. Отхвърля се и от прокурорите, и от този съд. Правото ми да желая събиране на нови доказателства е безусловно ", съобщи Лютви Местан.

Следващото съвещание по делото беше планувано за 13 януари.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР