Делото за източването на КТБ, по което обвиняеми са 18

...
Делото за източването на КТБ, по което обвиняеми са 18
Коментари Харесай

Делото за източването на КТБ не започна, нов опит ще има в края на януари

Делото за източването на КТБ, по което обвинени са 18 души, отпред с Цветан Василев, предстоящо не стартира в профилирания углавен съд. Днешното съвещание е разпоредително по своето наличие след последните промени в Наказателно-процесуалния кодекс и в него трябваше да се посочат възможни пропуски в обвинителния акт, основни процесуални нарушавания, дали производството би трябвало да се приключи и други

До това обаче не се стигна поради нередовното приканване на Василев и поради умрял бранител на един от подсъдимите. Освен това не всички подсъдими са били известени за предявен от синдиците цивилен иск за 4 милиарда и 400 хиляди лв..

Съдебната поръчка към Сърбия е била изпратена в средата на ноември. Нов опит ще бъде изработен на 23 януари. Искането за недаване ход на разпоредителното съвещание беше и на прокуратурата, и на 19-те юристи.

Прокуратурата изиска идната дата, планувана за разпоредително заседаание - 24 януари, да бъде отсрочена. А новата да е 14 февруари и от нея да има 10 поредни дни за съвещания. Срещу това възразиха някои от бранителите с претекст, че това ще отсрочи постоянното приканване на Василев и ще провали правосъдната поръчка към Сърбия. " Промяна на датите обрича делото на проточване за незнаен интервал от време ", съобщи юрист Ина Лулчева.

Адвокат Карадалиев изиска от съда звукозапис на съвещанията, против което възразиха от държавното обвиняване. Според тях това щяло да затрудни процеса. Съдът не почете настояването за звукозапис на всички съвещания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР